Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Showbiz

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

Художникът Петър Пецин има дългогодишен опит в рекламата. Зад гърба му са множество запазени знаци за различни компании от Бургас, както и плакати, корици и оформления на книги. Интересна селекция от тези творчески импулси, реализирани през последните две десетилетия, авторът събира в изложба „Петър Пецин - Графичен дизайн”. Експозицията ще бъде открита днес, от 18.00 часа в градската галерия „Пеко Задгорски”.

Над 100 са паната, които ще види бургаската публика. Сред акцентите са логото на Бургаски свободен университет, кориците от албума на художника и скулптор Руси Стоянов, двуезичния албум „Икони от Странджа и региона на Бургас”, корицата и изображения от албума на известната фотографска фамилия Папакочеви, визии от книгите на писателите Гочо Гочев, Гаро Ахчиян и на дългогодишния директор на Летище Бургас Калин Барзов и много др.

„Тази изложба е идея на директора Георги Динев. Във времето сме работили много с него, създал съм много визии за изложби и съм му много благодарен. Такава изложба последно в Бургас правихме през 2015 година, а графичният дизайн е важна част от творческия процес. Това е визуалният облик на една идея или продукт. Нужни са различни умения и много креативност”, сподели Петър Пецин.

Експозицията ще може да се посети до средата на април.

Петър Пецин е роден през 1951 г. в Бургас. Възпитаник е на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" в специалност "Графика". През годините има участия в редица биеналета за графика в България и чужбина. Бил е председател на Дружеството на бургаските художници и работи в сферата на графичния дизайн. През 2020 г. е обявен за "Художник на годината" на Община Бургас.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация