Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Showbiz

ЗАПОЧВАТ ДНИТЕ НА ЯПОНСКОТО КИНО В БУРГАС

ЗАПОЧВАТ ДНИТЕ НА ЯПОНСКОТО КИНО В БУРГАС

За поредна година любителите на седмото изкуство в Бургас ще се насладят на съвременно японско кино. Прожекциите са на два игрални филма и две семейни  анимации, с вход свободен. Излъчванията ще са в зала „Петя Дубарова” на КЦ „Морско казино”, от 18 до 21 септември. Началният час е 18.00.

„Един смел баща онлайн: Нашата история на Final Fantasy XIV“ от 2019 година ще даде старт на панорамата идния понеделник. Лентата проследява живота наАкио, който мечтае  за по-добри отношения със сдържания си баща Акира. Един ден Акира внезапно напуска работата си и се пенсионира, без да даде никакви обяснения на семейството. Мислейки, че може да бъде добър начин да бъде близо до баща си, Акио му дава софтуер за онлайн игра „FINAL FANTASY XIV“. Като учи баща си как да играе играта и тайно взаимодейства с него като анонимен онлайн аватар, Акио се надява да опознае баща си по-добре чрез приключенията с други играчи в играта; младият мъж няма никаква представа какво преживява Акира. Филмът , създаден по популярна мага „Трудно е за Отаку да се влюби“ от 2020 година ще зарадва зрителите във вторник, 19 септември.

„5 сантиметра в секунда“ е семейната анимация, която ще може да гледате на 20 септември Разказана в три взаимосвързани сегмента, Такаки разказва историята на живота си като жестоки зими, студени технологии и накрая задълженията и отговорността на възрастния живот се събират, за да изпитат нежните листенца на любовта.

Такаки и Акари са съученици в началното училище. През времето, прекарано заедно, те станават близки приятели. Връзката им е подложена на изпитание, когато Акари се мести в друг град заради работата на родителите си. И двамата се борят да запазят приятелството си живо, докато времето и разстоянието бавно ги разделят. Когато Такаки разбира, че и той се мести още по-далеч, той решава да посети Акари за последен път.

„Обетованата земя отвъд облаците“ е филмът, който даде финал на инициативата на 21 септември. Действието в него се развива в алтернативен следвоенен период, през 1996 г., когато Япония е разделена. Хокайдо се управлява от „Съюза“, докато Хоншу и други южни острови са под властта на САЩ. На Хокайдо е построена висока кула, която се вижда дори от Токио. През лятото на 1996 г. трима ученици от средното училище обещават, че ще прекосят границата със собствено конструиран самолет и ще разкрият тайната на кулата, но проектът им е изоставен, след като момичето Саюри Сауатари се разболява мистериозно и я трансферирана до Токио. Години по-късно на ръба на нова война Хироки Фуджи  открива, че Саюри е била в кома от тогава и моли Такуя Ширакауа да му помогне да намери начин да я събуди.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация