Предна В момента Следва

Showbiz

ВК "Дея спорт" започва благотворителна кампания в подкрепа на онкоболни

ВК "Дея спорт" започва благотворителна кампания в подкрепа на онкоболни

Бургаският волейболен клуб „Дея спорт“ представи 5-годишния си проект за развитието на детско-юношеския и професионалния спорт. Стратегията на клуба представиха президентът доктор Александър Маджуров, старши треньорът Венцислав Симеонов и състезателите на отбора братята Георги и Валентин Братоеви. На събитието присъства зам.-кметът по култура туризъм и спорт Диана Саватева.

„Целта ни е да изградим достатъчно силен мъжки отбор. Амбицията ми е до 2-3 години да създадем и достатъчно силен женски отбор. Всички в отбора са добри професионалисти и преследват целите си“, коментира президентът на „Дея спорт“ доктор Александър Маджуров.

Старши треньорът на клуба Венцислав Симеонов допълни, че през новия сезон „Дея спорт“ ще се стреми да играе атрактивен волейбол. Клубът разполага с 15 играчи, трима от които са чужденци – американец, руснак и хърватин.

Следващата седмица „Дея спорт“ заминава на подготвителен лагер, след което ще изиграе няколко контролни срещи с чуждестранни клубове. Ръководството на клуба планира в средата на септември да бъде направено официално представяне на отбора преди старта на шампионата.

Освен спортно-техническата подготовка, „Дея спорт“ стартира и благотворителна кампания в подкрепа на хора с онкологични заболявания. Клубът ще дарява по 20 % от приходите от домакинските мачове на Комплексен онкологичен център – Бургас. Ще се набират и средства за закупуването на перуки за жени, страдащи от коварната болест. Всички хора с онкологични заболявания и техните придружители ще влизат безплатно на мачовете на „Дея спорт“.

 
 Power TOP 30

 • 1
  MASKED WOLF
  ASTRONAUT
 • 2
  RITON
  FRIDAY
 • 3
  SAWEETIE
  BEST FRIEND
 • 4
  DARA
  COLD AS ICE
 • 5
  LIL NAS X
  MONTERO
Цялата класация