Предна В момента Следва
MAHMUT ORHAN GAME OF THRONES

Showbiz

Великите класици на немската и австрийската музика ще звучи и тази седмица в поредицата „Музиката на Европа”

Великите класици на немската и австрийската музика ще звучи и тази седмица в поредицата „Музиката на Европа”

Музиката на Великите класици на немската и австрийската музика ще звучи и тази седмица в поредицата „Музиката на Европа” на сцената на  Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”.
Почитателите на изкуството няма да останат разочаровани, защото обаянието на класическата музика  отново ще бъде съчетано с таланта на младите музиканти, които ще представят Бургас на XIІ Международен конкурс за немска и австрийска музика "MAGIC". Форумът се провежда под патронажа на Кмета на Община Бургас и ще се състои в периода 21 – 23 април. Международната проява се организира от Училището по изкуства в Бургас и Училищното настоятелство „Родни звуци” в партньорство с Министерство на културата, Община Бургас и  Областна администрация  Бургас.
Изпълнителите ще поведат публиката в света на музиката, който е единствен и неповторими, изпълнен с много емоции. Моцарт, Крайслер, Шуберт, Крюгер, Шуман и  Шлютер  са част от композиторите, чийто произведения ще прозвучат на сцената. Техните шедьоври ще бъдат представени от пианистите Христина Ангелова, Даринела Вангелова, Ема Янчева и Росен Чиликов.
Публиката ще се наслади и на изпълненията на Мартин Чавдаров – тромпет, Марко Маджаров – флейта, Милана Кан – цигулка, Тимофей Новодержкин – виолончело , Марияна Чирпанлиева и Александър Георгиев – ударни инструменти
Още образци от световната класика ще бъдат поднесени от оперните певци Димитрия Колева, Йордан Иванов, Кристияна Стоева и Симона Тодорова. 
Концертът е част от поредицата „Музиката на Европа” и  се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда”.
Тази сряда 5 април от 18 часа в Концертната зала на Музикалното училище . Вход свободен.
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация