Предна В момента Следва
PINK TRUSTFALL

Showbiz

УЧЕНИЦИ ОТ НУМСИ „ПРОФ. ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ“ ЩЕ ЗАРАДВАТ БУРГАЗЛИИ С МОБИЛНАТА ИЗЛОЖБА „ЦВЕТОВЕТЕ НА БУРГАС“

УЧЕНИЦИ ОТ НУМСИ „ПРОФ. ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ“ ЩЕ ЗАРАДВАТ БУРГАЗЛИИ С МОБИЛНАТА ИЗЛОЖБА „ЦВЕТОВЕТЕ НА БУРГАС“

Ученици от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ ще зарадват бургазлии и гости на града с мобилната изложба „Цветовете на Бургас“. Тя е подчинена на философията на стрийт арт изкуството и е естествен процес от постигнатите резултати на учениците от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ в специалностите „Рекламна графика“ и „Сценичен костюм“.

Проектът включва 20 художествени картини, изпълнени в техниката на живописта. В специално обособена лента е добавен и QR код, чрез който на личното мобилно устройство на зрителя ще се възпроизвежда кратка информация за представения обект.

Експонирането на творбите в градска среда цели определено въздействие – да постави на фокус изкуството на младите автори, като го изведе извън галериите и учебните ателиета.

Освен да популяризира дейността на училището, чрез изразните средства на изобразителното изкуство, изложбата ще отправи предизвикателство към възприятията на гражданите и гостите на града, ще фокусира вниманието на зрителя върху художественото произведение като съзнателно търсен ефект на социално-емоционално взаимодействие – алтернатива на ежедневния ритъм.

Идеята на проекта е съвременното изкуство да бъде представено на открито пространство, за да провокира директно ежедневните минувачи и да достигне до широка и разнородна аудитория. Изложбата е и израз на съпричастност към инициативите на Община Бургас за популяризиране на града и културните събития, провеждащи се в него.

Ситуирана е на оградата на Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ до 15 декември, след което ще се премести на друга локация.

Този проект се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ на Община Бургас.Power TOP 30

 • 1
  DOJA CAT
  PAINT THE TOWN RED
 • 2
  DARA
  ЗАМИНАВАМ
 • 3
  ONEREPUBLIC
  RUNAWAY
 • 4
  JASON DERULO
  SLOW LOW
 • 5
  LIGHT
  NO SLEEP
Цялата класация