Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Showbiz

Този петък в Бургас ще се проведе Balkan Beatbox Championship

Този петък в Бургас ще се проведе Balkan Beatbox Championship

В петък, 31 август, Бургас ще стане арена на епична вокална битка за избора на най-добрия бийтбоксър на Балканите. Точно в 18:30 часа на открита сцена на балюстрадата до КЦ "Морско казино" 16 бързоусти бийтбокс артисти ще се впуснат в директни битки за първата по рода си титла, която ще осигурява квота за Световното бийтбокс първенство.Избраните претенденти са от Румъния, Сърбия, Албания, Гърция, Турция и България. Трима от тези състезатели получиха специална покана, а именно COSMIN от Румъния, МАХО от България и S-DOPE от Гърция.

В журито на Балканското първенство ще са световната бийтбокс звезда Julien Cllwrt от Франция, известен още като COLAPS, шампион на La Cup Beatbox Champion 2018 и GBB 7 to Smoke Champion 2018. Компания ще му прави Kenny Urban от САЩ - шампион в Grand Beatbox Battle Champion. Директно от Гърция идва El Pap Chico - основател, автор и създател на "Beatbox Greece". Българските представители сред съдиите са световната шампионка по бийтбокс при жените (от Берлин 2012 г.) Адриана Николова - Печенката, и двукратният шампион на България - Killa Bee, както е артистичният псевдоним на добричлията Галин Ненов. 

            

Преди състезанието всеки желаещ може да научи основните стъпки в бийтбокс изкуството. Световният шампион SkilleR или Александър Деянов от България и двукратният шампион на България Killa Bee ще направят безплатен workshop, който ще бъде подходящ както за начинаещи, така и за напреднали. SkilleR ще направи и специално шоу за всички присъстващи.

В програмата ще се включат специално "The Next Crew", които са състезателна формация по брейк - 4 пъти балкански шампиони на Battle of the year Balkans в Гърция, с ръководител Христо Андонов, а.к.а. Ицо Черния.

Събитието се организира от Българска бийтбокс асоциация, Община Бургас и Младежки културен център, с подкрепата на Световната бийтбокс федерация - Beatbox Battle, инициативата "Бургас харесва младите", музикална къща "Фактор", Beatbox Battle TV, Beatbox Greece, Red Bull България и радио "Power FM".

 

*** ПРОГРАМА ***

18:00 - Workshop

18:30 - Начало на Балканското първенство по бийтбокс

* обясняване на правилата

* представяне на журито

18:35 - 1/8 финал

* 8 битки, в които най-добрите 16 класирали се участници ще се борят за

място в следващия етап

19:25 - Изпълнение на някои от специалните ни гости (showcase)

19:35- 1/4 финал

20:20 - Изпълнение на някои от специалните ни гости (showcase)

20:00 - 1/2 Финал

20:25 - Изпълнение на някои от специалните ни гости (showcase)

20:45 - Битка за 3-то място

21:05 - ФИНАЛ

21:35 - Изпълнение на някои от специалните ни гости (showcase)

21:55 - Анонсиране на победителите

* раздаване на наградите за 1-во, 2-ро и 3-то място. Наградите са осигурени и от музикална къща "Фактор"

* обща снимка

22:30 - КРАЙ.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация