Предна В момента Следва
PURPLE DISCO MACHINE, KUNGS SUBSTITUTION

Showbiz

Тази събота пред бургазлии ще бъде разкрита "Формулата на Тео"

Тази събота пред бургазлии ще бъде разкрита "Формулата на Тео"

Бургазлии и гости на града ще имат възможност тази събота, 14 август, да разберат тайната на успеха, според златния физик на България – Теодосий Теодосиев. Документалният филм „Формулата на Тео“ ще бъде излъчен от 16.30 часа в Културния дом на Нефтохимика в присъствието на учителя Тео.

Сценарист и режисьор на филма е Николай Василев, който проследява една година от живота на учителя по физика и приложна математика Теодосий Теодосиев и неговата национална лагер-школа.

Животът поднася сложни конфигурации, с които човек е необходимо да се справи. Въпросът е да има добър подход към тях, както и формула - "таен ключ", с които да "разкрие загадката". Задачата да предадеш на идните поколения необходимите им знания и умения за тяхното успешно най-вече личностно, а след това и кариерно развитие, е изключително важна и трудна, но емблематичния физик - Теодосий Теодосиев, вече е открил ефективното решение.

Филмът е метафоричен и реален разказ за живота и делото на Тео, който през последните 40 години се е отдал на мисията да развива таланти в областта на физиката. Дългогодишният му педагогически стаж е довел до множество покорени върхове в сферата на точните науки, които предава на новите поколения.

Припомняме, че филмът вече имаше своята премиера в Бургас през лятото на 2019 г. пред препълнената зала в НХК.

Входът е свободен, но местата в залата са ограничени, затова ако искате да разберете формулата на успеха, е необходимо да заявите своето присъствие, като се регистрирате тук: https://www.eventbrite.com/e/166165504497

Прожекцията на филма "Формулата на Тео" се реализира с подкрепата на Община Бургас, а само два дни след нея, на 16 август, в морския град за първи път ще се проведе именитата лятна лагер-школа на „златния“ учител по физика. Занятията ще се провеждат в модерната база на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. „Меден рудник“.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация