Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Showbiz

ТАНЦОВИЯТ СПЕКТАКЪЛ "ДВА ДОМА" ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН НА 5 АПРИЛ В НХК

ТАНЦОВИЯТ СПЕКТАКЪЛ "ДВА ДОМА" ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН НА 5 АПРИЛ В НХК

Танцовият спектакъл "Два дома" посветен на арменските предци,  намерили своя втори дом в България ще бъде представен на бургаска сцена на 5 април в Културен дом НХК. В него участват 60 деца и възрастни.

С много любов, използвайки езика на танца, три танцови състава и една детска вокална група ще разкажат за духовното възраждане на арменския народ, за неговата воля, силна вяра, с която винаги е отстоявал християнството, за поколенията, които няма да забравят завета на своите деди - "В дългия път към своето бъдеще не си пускайте ръцете".

Танцовият спектакъл "Два Дома" отбелязва и 10 години от основаването на първата танцова група - първите “Астхигнер“, които тогава са били едва на 6-7 годишна възраст, а сега ще танцуват пред бургаската публика като част от младежки танцов състав “Йеразанк”. Използвайки танцова метафора и градация, спектакълът "Два Дома" ще разкаже историята на състава, в който младите хора откриват своята идентичност като арменци именно тук в България. Танцовият състав се е превърнал във втори дом за всеки един от тях, дом в който откриват, изразяват и опознават себе си.

Премиерата на танцовия спектакъл "Два дома" беше през 2022 година на сцената на Драматичен театър в гр. Пловдив, а на следващата - 2023 Спектакълът бе представен и пред жителите и гостите на София и  Хасково.

Спектакълът ще се състои на 05 април (петък) 2024 г., в зала „Тончо Русев“ на Културен Дом „НХК“ – Бургас, от 19:00 ч. Вход свободен.

Събитието се организира от Общоарменски благотворителен съюз "Парекордзаган" - Бургас (AGBU Burgas).

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация