Предна В момента Следва
CAMILA CABELLO, ED SHEERAN BAM BAM

Showbiz

Свилен Ноев, Прея, Дичо и Ерсин Мустафов споделят „Приказката P.I.F.“ в Бургас

Свилен Ноев, Прея, Дичо и Ерсин Мустафов споделят „Приказката P.I.F.“ в Бургас

Бургас ще бъде вторият от поредицата концерти, посветени на Димо Стоянов. На 14 юни в Летния театър най-големите хитове на P.I.F., сред които „Приказка“, „Невидимо дете“, „Огън“ и „Вали“, ще прозвучат в изпълнение на приятелите на групата Дичо, Прея, Свилен Ноев и Ерсин Мустафов. Ден по-рано, на 13-ти юни, турнето на групата ще стартира от Варна, а Графа ще се включи за концертите в София на 24 юни (Арена София [Колодрум – Борисова градина]) и Пловдив на 25 юни (Stage park). Освен него в последните два града ще пеят Свилен, Дичо и Ерсин.

Една от мечтите на Димо е качествената българска музика да се развива и представителите й да са обединени от тази кауза. Успя да я постигне, макар че вече не е между нас. След тежката година, в която концертите липсваха както на публиката, така и на изпълнителите, Димо е причината едни от най-добрите български певци да се съберат на сцената и заедно с група P.I.F. да изпълнят най-добрите песни на бандата“, споделят от „Монте Мюзик“, издател на P.I.F. 6 и организатор на турнето.

На специално събитие на 4 юни, феновете на P.I.F. ще чуят най-новият им албум в столичния клуб Joy Station.  P.I.F. 6 е изключително емоционален и различен като звучене от всичко, което групата е издавала до сега. Шестте опуса в диска са записвани от Димо Стоянов до деня преди да влезе в болница, а след като губи битката с коронавируса, Иван Велков (китара), Христо Михалков (бас) и Мартин Профиров (барабани) решават да ги оставят незавършени, с всички прекрасни и малки несъвършенства, оставени от непрежалимия им фронтмен в работния процес. В рамките на събитието публиката ще чуе автентичните мелодии с гласа на Димо, както и историите зад създаването им от първо лице. След това „Приказката P.I.F.“ продължава с националното турне, в което гост вокалисти ще бъдат Свилен Ноев, Графа, Прея, Дичо и Ерсин Мустафов.

Билетите за концертите вече са в продажба в мрежата на Eventim, а част от приходите ще бъдат отделени за подкрепа на семейството на Димо.

Радио Power FM е медиен партньор на събитието. Следващата седмица очаквайте интервю с Иван Велков от P.I.F.

Dicho

Preyah

Svilen Noev

Ersin MustafovPower TOP 30

 • 1
  JAMES HYPE
  FERRARI
 • 2
  QODES
  UNA FAVELA
 • 3
  HARRY STYLES
  AS IT WAS
 • 4
  JACK HARLOW
  FIRST CLASS
 • 5
  D-TRAX & MASCOTA
  LA MUSICA SUENA
Цялата класация