Предна В момента Следва
TROYE SIVAN RUSH

Showbiz

Скоро ще се проведе уникалното за Бургас сателитно събитие на TEDxBG

Скоро ще се проведе уникалното за Бургас сателитно събитие на TEDxBG

На 18 май 2014г. ще се проведе уникалното за Бургас сателитно събитие на TEDxBG в залата на Държавен Куклен Театър. Събитието е целодневно, ще започне в 9:30 ч. и ще проключи в 18:00 ч.
TEDxBG е конференция за идеи, които заслужават да бъдат разпространени. Провежда се за пета поредна година, като всеки път се канят известни и неизвестни лидери в областите на технологиите, изкуството, дизайна и социалната сфера. Дава се трибуна на най-вдъхновяващите български лектори, както и на чуждестранни гости, за да се демострира какво е възможно да се случи или вече се случва в България. Записи от лекциите от миналите години могат да се видят на www.tedxbg.org/videos/.

За втора подедна година конференцията се случва не само в София, а в цялата страна. Чрез мрежа от доброволци се организират излъчвания на живо в най-будните градове на страната, за да се засили кооперацията и обмена на идеи. Събирането на хора в една зала създава условия за обсъждане на чутото и раждането на нови идеи и запознанства, а бургаските домакини в лицето на сдружение Хамалогика са подготвили и любопитни изненади за всички посетители.

TEDxBG се организира с идеална цел по лиценз на TED – световната конференция, която вече 30 години създава и колекционира знание, предоставено в най-достъпния и “заразен” вид. Тя е създадена от американския архитект и графичен дизайнер Ричърд Соул Уърмън. Целта на събитията е да дадат гласност на идеи, които си заслужава да бъдат споделени. През сцената на TED са минали имена като Бил Гейтс, Стив Джобс, Норман Фостър, Беноа Манделброт, Ричард Брансън и прочие. Повече за TED, както и видеа от най-интересните лекции от конференциите можете да видите на www.ted.com.

Тази година темата е „Модерен абсурд“. В София събитието ще продължи цяла седмица, а в Бургас в реално време ще бъдат излъчени презентациите на участниците. Те са от най-различни области на живота - художникът Недко Солаков, писателят Едгар Керет, активистът Боян Юруков, музикантите от Pistamashina и Андрония Попова. Възгледите си за абсурдите на нашето съвремие ще представят още учители, предприемачи, блогъри, родители и обикновени хора. Те ще имат 18 минути да грабнат публиката с теми за размисъл, за които посетителите ще могат в неформална обстановка да разменят мнения и идеи.
За повече информация за лекторите и за запазване на безплатните билети разгледайте www.tedxbg.org/tedx2014/, както и събитието във Facebook:
 

POWER FM е медиен партньор на събитието за региона. Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация