Предна В момента Следва

Showbiz

Родовата летопис "Хаджипетровите" ще бъде представена на 3 август

Родовата летопис "Хаджипетровите" ще бъде представена на 3 август

Един дългогодишен исторически труд е завършен и ще бъде представен на бургазлии. Проф. Иван Карайотов и Антоанета Хаджипетрова написаха родовата летопис "Хаджипетровите". Дълго време те проучваха исторически, държавни и лични архиви, подпомогнати от съмишленици и роднини от фамилията. Личните истории на няколко поколения Хаджипетрови са свързани с икономическото, обществено-политическо и духовно развитие на региона и страната. Затова те са поставени на един голям исторически фон.

"Родовата летопис е изключително ценен труд, който дава информация в най-разнообразен вид - факти, документи, спомени, карти, снимки, писма, историографски проучвания и др. за до два века назад и ще се ползва поне до два века напред", каза редакторът и издател на "Хаджипетровите" Румяна Емануилиду. По думите й това издание има стойността на летописа на чешкия историк Константин Иречек от 18 век "История на българите", написан също с подкрепата на много българи, между които и Марин Дринов - неговият труд е първата цялостна българска научна история, която се цитира и до ден днешен.

"Хаджипетровите" излиза в бургаската Издателска къща "Знаци" и ще бъде представена за първи път в Областна администрация - Бургас, залата на 2 етаж, на 3 август /четвъртък/ от 17. 30 часа.

информация:Община БургасPower TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация