Предна В момента Следва
ENRIQUE IGLESIAS SUBEME LA RADIO (FEAT. DESCEMER BUENO & JACOB FOREVER)

Showbiz

„ПРОЛЕТНА ЕТНО ПАЛИТРА“ ПРОДЪЛЖАВА В ПЕТЪК С ВЪЗДЕЙСТВАЩ ФОЛКЛОРЕН СПЕКТАКЪЛ

„ПРОЛЕТНА ЕТНО ПАЛИТРА“ ПРОДЪЛЖАВА В ПЕТЪК С ВЪЗДЕЙСТВАЩ ФОЛКЛОРЕН СПЕКТАКЪЛ

Второто събитие от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще се проведе този петък, 19 април, от 18.00 ч. Мястото е добре познато и обичано – дворът на Етнографски музей – Бургас. 
ДФТА "Радост" и ФТА "Никола Гинов" с хор и солисти, с диригент Пенка Петрова и с главен художествен ръководител Димитър Гинов, ще се развихрят в истински фолклорен празник. Те са добре познати на бургаската публика и са носители на редица национални и международни призове.
Детски фолклорен танцов ансамбъл „Радост“ при Центъра за подкрепа на личностното развитие е създаден през 1959 г. Над 100 деца на възраст от 5 до 15 години танцуват в различни групи. В програмата им са включени традиционни фолклорни танци от всички етнографски области в страната, както и танци с детска тематика. ДФТА „Радост“ е участвал в много международни конкурси и фестивали във Франция, Русия, Германия, Полша, Словакия, Гърция, Турция, Италия, Румъния, Сърбия, Хърватска, Грузия и Куба.
Фолклорен танцов ансамбъл „Никола Гинов“ е добре познат в Бургас. Създаден през далечната 1974 година, и до днес участва активно в културния живот на града. Едни от най-големите постижения на колектива са почетното звание „Златна лира” на Съюза на музикалните и танцови дейци в България, „Златна лира” за цялостно творчество на Никола Гинов. Носител на „Специалната награда“ на Съюза на музикални и танцови дейци в България, а сегашният художествен ръководител Димитър Гинов е носител на „Сребърна лира“ за 25-годишната му творческа дейност. 
Преди броени седмици ансамбълът бе и сред полуфиналистите на Националния конкурс „Топ 10 български танцов фолклор` 2024 г.“
Концертът в петък е с вход свободен и ще изпълни с емоции двора на Етнографски музей – Бургас. Посетителите ще се докоснат до таланта на бургаските школи, носители на множество престижни награди. А в Етно кафенето ще можете да се насладите на освежаващи напитки и вкусни предложения по време на концерта.
Следете кои ще са следващите вълнуващи събития на страницата: https://www.facebook.com/ethnocomplexburgas

 
 
 


Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация