Предна В момента Следва
KARIZMA KOLKO MI LIPSVASH (SILVER IVANOV REMIX)

Showbiz

ПРОГРАМА „ДОСТЪПНА КУЛТУРА“ НА ОБЩИНА БУРГАС РАЗШИРЯВА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ИЗЯВА НА ТВОРЦИТЕ

ПРОГРАМА „ДОСТЪПНА КУЛТУРА“ НА ОБЩИНА БУРГАС РАЗШИРЯВА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ИЗЯВА НА ТВОРЦИТЕ

Програма „Достъпна култура“ на Община Бургас разширява възможностите за изява на творците, а също така качествено и разнообразно съдържание да достига до повече публики. Програмата е в синхрон с демографската политика на Община Бургас с фокус към младите хора, към съставните селища и квартали.

Идеята е младите творци, които се занимават с култура, да имат възможност да са част от публиката на стойностни събития. За целта отделните школи, клубове и други творчески структури могат да кандидатстват по тази програма. С получените по нея средства ще се покриват напълно или частично цената на билетите за избраното събитие/спектакъл/концерт.

Програмата е особено полезна за културни структури, които имат желание да представят своя продукт в квартали или съставни селища, като те могат да получат допълнителна финансова помощ за това. Подпомага се и тяхната подготовка за участие в национални и международни форуми и състезания.

Заявления по образец за финансиране по Програмата може да се подават всеки работен ден в Центъра за административно обслужване на граждани, ул. „Александровска” № 26, Бургас 8000, до зам.-кмет „Култура и вероизповедания“, за Програма „Достъпна култура“.

През май бяха финансирани две заявления.

НЧ „ФАР 1946“ – Бургас беше одобрено по Направление 2 за посещение на юбилейния концерт на ВА „Фортисимо“ и ДВГ „Морски песъчинки“ – „Музиката в нас“, който ще се проведе на 4 август в Летен театър Бургас.

Сдружение „Танц БГ“ кандидатства и беше одобрен по Направление 4 за участие на танцова школа ДЮН в световен танцов шампионат Dance World Cup. Прага 2024 г. Участието на младите танцьори се увенча с успех. Рая Чакърова спечели 4 място на световните финали на DWC – Прага.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация