Предна В момента Следва
EMINEM THE REAL SLIM SHADY

Showbiz

ПРОЕКТЪТ „ГОРЕЩИ ТЕЛА“ ПРЕДСТАВЯ 7 МИНИАТЮРИ НА МЛАДИ ХОРЕОГРАФИ В КУЛТУРЕН ДОМ НХК НА 19 МАЙ

ПРОЕКТЪТ „ГОРЕЩИ ТЕЛА“ ПРЕДСТАВЯ 7 МИНИАТЮРИ НА МЛАДИ ХОРЕОГРАФИ В КУЛТУРЕН ДОМ НХК НА 19 МАЙ

 7 миниатюри на млади хореографи  от страната и чужбина ще бъдат представени в рамките ма проекта „ГОРЕЩИ ТЕЛА“на  сцената на Културен дом НХК ,на 19-ти май, от 18:30 часа.
„ГОРЕЩИ ТЕЛА“ / HOT BODIES /е обучителна перформативна програма, която се реализира за трета година в България.Тя ще се проведе в три български града - Бургас, Велико Търново и София, 10 участници, 3-ма ментори и 5-ма външни експерти и местни артисти.

Програмата включва обучение на млади хореографи от България и чужбина (петима от България, 1 от Балканите и 4-ма от други Европейски държави), които преминават през практически и теоретични модули и завършват процеса с публични презентации в трите града. Целта на програмата е да предостави на обучаващите се познания за работа в т.нар. свободен/независим сектор, които умения включват презентация на работата им, намиране на финансиране, работа със социални медии и други, както и водещо практическо обучение в сферата на хореографията и съвременния танц. В края на процеса участниците имат разработени проекти, които да обогатят портфолиото им и да им помогнат да развият професионалната си практика. 
Първият град в програмата е Бургас.
Менторите ще подкрепят артистите в разработването на техните творби, затова са поканени международни професионалисти с дългогодишен танцов опит - Жана Пенчева, Ида Даниел и Игор Коруга.

Външните експерти  са ангажирани да подкрепят развитието на младите хореографи, умението им да получават и дават обратна връзка, да представят работата си пред публиката, да пишат за нея, да намират средства за творбите си и да се ориентират в спецификите на динамичната свободна сцена. Поканени експерти са Буш Хартсон, Галин Попов, Елена Маринова, Виктория Костова, Александар Георгиев-Аце. 

Линк към Facebook event: https://fb.me/e/cAJngwAPY
Работната програма ще протече в следния ред:
- 07 – 09 май – ко-шеринг лекции;
- 10 – 18 май – работа в студио;
- 13 май – работа на терен и избор на пространства в града, с които да работят артистите, като например Младежко пространство Чайка, Симбиотично, Регионална библиотека "Пейо К. Яворов", ММЦ Бургас, Културен център "Морско казино" и други;
- 16 май – среща с местни артисти и създаване на общности;
- 13 – 18 май – работа в студио по индивидуалните творби, даване на обратна връзка, подготовка за финална презентация, предлагане на open studio сесии за посещение от местни артисти под формата на класове;
- 19 май – вечерна презентация на разработеното до момента пред публика.

HOT BODIES подкрепя танцови артисти в началото на своята творческа кариера, като им предоставя пространство и време за изследване, професионални ментори, гост-лектори, заплащане и сцена за изява. 

Проектът HOT BODIES е подкрепен от Национален Фонд Култура и Фонд Култура на Община Бургас, международната мрежа НОМАД и Life Long Burning. Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация