Предна В момента Следва
RAFFAELLA CARRA PEDRO (REMIX)

Showbiz

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В БИБЛИОТЕКАТА ПРЕЗ АПРИЛ

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В БИБЛИОТЕКАТА ПРЕЗ АПРИЛ

СЪБОТА, 1 АПРИЛ 2023 Г., ОТ 18:30 ДО 19:45 часа

Творческа среща с режисьора и писател Нидал Алгафари.

Нидал Алгафари е български режисьор, писател и PR специалист, бивш изпълнителен директор на БНТ. Работил е в студентското предаване „Ку-ку“. Автор е на книгите „Боже, защо господ лъже“, „Аллах, милост нямаш ли“, „Любиш ли, ти Бог си“, „Орисани да избираме“ и др.

Творческата среща с Нидал Алгафари е от 18:30 часа в Конферентна зала "Акад. Константин Петканов".

 

ПЕТЪК, 7 АПРИЛ 2023 Г., ОТ 18:00 ДО 19:30 часа

Космос: Документално и късо кино за астронавти... Този път ще направим наистина дълго пътешествие, толкова дълго, че смело ще напуснем земния хоризонт, Слънчевата система и Млечния път, та чак до дълбините на Космоса, където се крият много интересни факти, мистерии и дори отговори на някои вечни философски въпроси. Обещаваме след това да ви върнем обратно на Земята с две космически комедии, които по нищо не отстъпват на сапунените комедии, с които сме свикнали в кината!...

Филмите са от Великобритания, Полша, САЩ, Франция, Германия и дори Швейцария!

За начало сме избрали поетична анимация, която разказва за астронавт на самотна планета, от която праща сигнали с надежда да открие отново човечеството.

Ще ви представим филма „Insignificant“, предизвикал фурор във Франция. За 30 минути той ни превежда през цялото познание, което имаме - от Далечния Космос до микроорганизмите вътре в нас, навързвайки всичко това в невероятна хармония от гледки, звуци и епичен разказ за възникването на живота!

Ще покажем и полски документален филм, създаден за целите на Европейската космическа агенция, разкриващ целите на Европейската космическа програма, заложени за следващите десетилетия.

Ще научим повече детайли и за продължителния живот на космонавтите и астронавтите в Космоса, разглеждайки една не толкова забавна перспектива за живота в безтегловност.

Ще завършим с история с чат апликация за непознати, която свързва случайно млада жена с астронавт в орбита, който си търси компания...

 

ПЕТЪК, 21 АПРИЛ 2023 Г., ОТ 18:00 ДО 19:30 часа

Късо кино

Загадката на човешкия дух в Бургас

След дълъг и изключително успешен фестивален път филмът "Магаре" ще гостува и на нашата сцена, заедно с неговия режисьор Мартин Негрев. Той разказва за особена дилема, пред която се изправя пенсионер, живеещ в обезлюдено село с единствения си другар - магарето.

Още една българска премиера ще бъде филмът "10 секунди" на режисьора Евгения Танева. Той ще ни пренесе на ринга в разгара на боксов мач, където Александра си спомня ключовите моменти, довели я до тази битка.

В програмата са включени още филми от Австралия, Финландия, Япония, САЩ и Великобритания.

https://kinematograf.bg/programa/event/1024/kino

 

Входът за всички събития е свободен и без предварително записване!Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация