Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Showbiz

Показват късометражно кино и изложба фотоси

Показват късометражно кино и изложба фотоси

Събитията са част от програмата на фестивала на изкуствата "Порт Прим Арт Фест"

На 10 октомври (сряда) за фестивала на изкуствата "Порт Прим Арт Фест", Експо център "Флора" ще се превърне в галерия и киносалон.

От 18:00 часа там ще бъдат открити две събития с вход свободен, част от програмата на културния форум - изложба и прожекция на късометражни филми.

Експозицията е на фотоси, дело на фотограф Ани Петрова. Кадрите показват популярни български поети, художници, музиканти, артисти и писатели, запечатани на лента от дългогодишния фоторепортер на "Новинар". Сред тях публиката ще види патрона на "Порт Прим Арт Фест" за 2018г. актрисата Татяна Лолова, популярни бургазлии като Георги Калоянчев, Христо Фотев, Георги Баев и много други творци. Изложбата е специално създадена за "Порт Прим Арт Фест" и обхваща архивни, ценни кадри. Тя ще остане в Експо център "Флора" до 21 октомври включително.

Другото събитие от третия ден на "Порт Прим Арт Фест", което ще бъде открито на 10 октомври, е филмова прожекция. Неин куратор е директорът на Международен фестивал за късометражно кино "Карантината" - Георги Кръстев. Той е подбрал 39 късометражни филма с автори от 14 държави. Те ще бъдат показани на "Порт Прим Арт Фест" 2018 в общо четири последователни дни - от 10 до 13 октомври включително, като прожекциите ще стартират в 18:00 часа в Експо център "Флора". Всеки ден ще бъде прожектирана компилация от различни ленти. Късометражните филми са игрални, анимационни, документални и експериментални и са с български субтитри. Повече за проекта ще разкаже неговият куратор в деня на първата киносесия.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация