Предна В момента Следва
PEDRO CAPO BUENA SUERTE

Showbiz

ПОЕЗИЯТА НА ХРИСТО ФОТЕВ ВДЪХНОВИ ТАЛАНТЛИВИ АКТЬОРИ ЗА СПЕКТАКЪЛА „ЖИВ” – ПРЕМИЕРАТА В БУРГАС Е НА 18 СЕПТЕМВРИ

ПОЕЗИЯТА НА ХРИСТО ФОТЕВ ВДЪХНОВИ ТАЛАНТЛИВИ АКТЬОРИ ЗА СПЕКТАКЪЛА „ЖИВ” – ПРЕМИЕРАТА В БУРГАС Е НА 18 СЕПТЕМВРИ

* Събитието  е със специалното участие на Стефан Илчев

Поетично-музикалният спектакъл „Жив”, посветен на творчеството на големия поет Христо Фотев, ще бъде представен на 18 септември в Летния театър. Организаторите отправят покана към зрителите да се насладят на вечната поезия на Фотев, чувствена музика и въздействаща хореография.

Режисьор и автор на проекта е Теодор Каракачанов. Продуцент на спектакъла е бургазлията Георг Киряков.

Инициативата е подкрепена по фонд „Култура” на Община Бургас.

Всички актьори, които участват в „Жив”, са студенти на именития режисьор и преподавател проф. Снежина Танковска. Това са Теодор Каракачанов, Георг Киряков, Христо Тенчев, Спартак Панталеев, Слав Бойчев, Георгий Михеев, Велина Георгиева, Емилия Радичева и София Джустрова.

 „Христо Фотев не е поетът на сладникавите думи. Той е особен автор. При него свободата и полетът на мисълта са водещи. Дори и да не съм живял във времето, в което Фотев е живял, през разговорите с мои приятели за него изпитвам някаква странна носталгия към това време. Сякаш съм живял тогава…“, споделя режисьорът и актьор Теодор Каракачанов.

„За мен няма по-морски автор от Христо Фотев и съм много радостен, че се включих в този проект. „Жив“ е безкрайно личен спектакъл не само за двама ни с Теодор, а и за голяма част от екипа. И се надяваме, че от следващия сезон ще има нов живот за „Жив“ и в София“, казва продуцентът и актьор Георг Киряков.

Каракачанов и Киряков споделят, че бохемството е това, което тях като млади актьори ги свързва с Христо Фотев.

„Бохемството е особено състояние на духа, една свободна душа, една свободна мащабна мисъл и това е събирателната линия между нас и всички останали участници в спектакъла и между нас и Христо Фотев. Бохемството ни събира и ни освобождава“, коментират Теодор и Георг.

 

Билети има на каса “Часовника”, касата на Операта, както и в Ивентим и Грабо! Линк към Фейсбук страницата на спектакъла: https://www.facebook.com/profile.php?id=100095207688576

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация