Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Шоубизнес

Пампорово даде заявка за изключително успешен сезон с много нови съоръжение в зимния курорт и домакинство на международни спортни събития

Пампорово даде заявка за изключително успешен сезон с много нови съоръжение в зимния курорт и домакинство на международни спортни събития

Добре заснежени писти, много слънце и положителни температури посрещнаха посетителите в деня на официалното откриване на ски сезона 2015/2016 в курорта Пампорово. Стартът бе даден на 19-ти декември на плац Студенец, където се събраха близо 6 хиляди туристи. На мястото на събитието бе и екипът на POWER FM със своето мобилно студио и излъчва на живо всичко, което се случва.
Най-малко 10 ски трасета и безплатно ползване на лифта бяха на разположение на първите любители на зимните спортове.

Още в 10 часа със сетове на DJ Blajo започна празничната програмата  по официалното откриване. Световният шампион по бийтбокс Skiller вдигна градуса на настроението със своите изпълнения.
Приятни емоции предизвика появата на сцената на група "Оратница", която смесва български фолклор с елементи от съвременните музикални стилове като дъбстеп, дръм енд бейс, хип-хоп.

      

А в 13 часа темпераментният водещ на тържеството представи основния собственик в курорта - Цветелина Бориславова, изпълнителният директор Мариян Беляков и официалните гости, сред които кметовете на Смолян и Чепеларе Николай Мелемов и Славка Чакърова, както и министърът на спорта Красен Кралев и зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева.

Част от атрактивната програмата бе майсторското спускане на Националния демо тим от върха на телевизионната кула по писта Стената. Присъстващите се насладиха и на демонстрация на Детския демо тим със знамената на Световния Интер ски конгрес, чийто домакин ще бъде Пампорово през 2019г .

Зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева приветства старта на сезона с думите: „Световния Интер ски конгрес е най-значимото и мащабно събитие след олимпийските игри, а курортът се пребори за престижния форум в силна конкуренция с руския Сочи и финландския Леви. На него веднъж на 4 години се събират ски учителите от цял свят за обмен на опит и добри практики, като в Пампорово ще участват 40 страни и това е допълнителна възможност за популяризиране на България като туристическа дестинация и голям успех за туризма и престиж за страната. Благодарим, Пампорово!“
Предстои изграждане на спортна база в Пампорово за подготовка на спортисти. С тази новина министърът на спорта Красен Кралев зарадва присъстващите. Той разясни, че проектът за спортна база, прототип на Белмекен, е замислен преди много години и допълни, че има подходящ терен за базата. Тя ще е на 1500 метра надморска височина, а Белмекен е на 1800 метра и е претоварена. В Родопите има ресурс, а министерството има собствена база и терен в Пампорово и подготвя обекта за подходящ инвеститор.

Пред Пауър ФМ изпълнителният директор Мариян Беляков увери, че пътища към курорта са изцяло ремонтиран. Курортът е достъпен от всички посоки за автомобили, които са единственият транспорт в областта.
Миналата седмица „Пампорово“АД е получила и награда за туроператор за 2015 г. , съобщи изпълнителният директор Мариян Беляков и добави, че всички членове на Българската асоциация на туроператорите са оценили, че фирмата винаги рекламира не просто дейността си, а целият курорт като дестинация у нас и в чужбина.
Тази година в Пампорово заработи чисто нов четириседалков лифт - „Арх. Петър Петров“, който замени стария влек „Двата моста“ в местността Малина. Той е с капацитет от 2000 души на час и ще облекчи изключително много туристопотока в курорта, тъй като обслужва директно писта №3, както и 60% от ски зоната.
От този сезон за качествената обработка и поддръжка на пистите се грижат още две нови снегоутъпкващи машини. Общо курортът вече разполага с 8 професионални машини от най-висок клас. Също така, тази година, Пампорово АД отново инвестира в подобряването на системата за изкуствено заснежаване по пистите, което този сезон ще осигури още по-добра и плътна снежна настилка, обезпечавайки със сняг около 90% от пистите в курорта.

Цените на лифт картите остават непроменени в сравнение с миналата година, като курортът запазва социалната си политика към ученическите групи, децата и семействата като предоставя отново преференциални условия с цел стимулиране развитието на зимните спортове сред младежта и подрастващите.
През целия сезон в Пампорово ще се случват много интересни събития, като акцента в програмата е домакинството на Европейската купа по ски за жени на 9 и 10 февруари. В края на февруари ще се проведе шестото издание на уникалното зимно байк състезание Winter Bike Duel 2016, а през март курортът ще е домакин на Pamporovo Freestyle Open - кръг от Световния сноуборд тур с най-престижния ранг - 5 звезди на ТТР.

Очакванията към сезон 2015/2016 са много големи.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация