Предна В момента Следва
JAIN MAKEBA (REMIX)

Showbiz

ОТБОРЪТ НА ЯХТКЛУБ „ПОРТ БУРГАС“ ЩЕ РАЗВЕЕ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ НА ФИНАЛИТЕ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА ПО ВЕТРОХОДСТВО

ОТБОРЪТ НА ЯХТКЛУБ „ПОРТ БУРГАС“ ЩЕ РАЗВЕЕ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ НА ФИНАЛИТЕ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА ПО ВЕТРОХОДСТВО

Отборът на Яхт Клуб „Порт Бургас“ ще развее българското знаме на финалите на Шампионската лига по ветроходство SAILING Champions League в Травемюнде – Германия, в края на юли.

Благодарение на отличното си представяне в кръговете на Шампионската лига в България, организирана от български клубове по ветроходство и BORA Sailing, отборът, съставен изцяло от членове на друг наш състезателен тийм - Chocolate Racing Team, получи право на участие в квалификационната фаза на турнира. Първата за 2023 година се проведе през изминалите няколко дни във Виламура, Португалия.
Иво Тодоров, Любен Тодоров, Любен Тенекеджиев и Борис Минков се състезаваха за пръв път на яхта тип J70 в изключително конкурентната среда на световния състезателен ветроходен елит. След очаквания колеблив старт, поради непознатата яхта, момчетата бързо наваксаха. През последния ден успешно се изкачиха до 7-ма позиция, изпреварвайки отбори от Швейцария, Дания, Великобритания, Норвегия и Германия. Така те се класират директно за финалите в Травемюнде на 22-25 юли тази година.

Добрият резултат ясно демонстрира, че България може да излъчва прекрасни спортисти и заслужава да бъде представена в този елитен формат.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация