Предна В момента Следва
MADONNA MEDELLIN (FEAT. MALUMA)

Showbiz

Очакват Ви интригуващи срещи с кинотворци на "София филм фест на брега"

Очакват Ви интригуващи срещи с кинотворци на "София филм фест на брега"

19-ият „София филм фест на брега“ ще се проведе от 22 до 30 юли в Културен дом НХК в Бургас. За поредна година акцентът пада върху българското кино. Фестивалът показва 13 късометражни, 8 пълнометражни и 1 документален филми от родната киноиндустрия, произведени през изминалата година.

Втора и трета серия на 40-годишния филм „Мера споредъ мера“ ще бъдат показани ретроспективно в рамките на фестивала, а прожекциите ще бъдат допълнени от изложба с фотографии от филма, която ще бъде разположена във фоайето на Културен дом НХК от 22 до 30 юли.

Поради засиления интерес към гостите на фестивала организаторите са планували специални срещи и дискусии, на които гостуващите ще разказват любопитни факти от процеса на работа по филмите.

Всички събития от съпътстващата програма ще се провеждат в пресзоната на „София филм фест на брега” в Културен дом НХК във фоайето или в двора (в зависимост от метеорологичните условия) и ще бъдат отворени за всички кинолюбители и журналисти.

Продължава работата по третия етап на „Киноклас“ Бургас, в който участниците ще гледат филмите от афиша на фестивала и заедно с ръководителя на класа Надежда Косева ще обсъждат избрани филми на публични срещи. Точните дати, часове и филми ще бъдат обявени на по-късен етап.

СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА

23 юли 11.00 – пресконференция с Камен Калев;

24 юли 11.00 – пресконференция с Елдора Трайкова, Асен Владимиров, Ивайло Христов, Светлана Янчева, Христо Димитров – Хиндо и Николай Фенерски;

27 юли 11.00 - пресконференция с Иван Владимиров;

29 юли 11.00 – пресконференция с Иван Бърнев, Надя Керанова, Георги Стоянов, Поли Ангелова, Николай Тодоров;

30 юли 11.00 – пресконференция с Павел Веснаков и Юлиан Вергов;

31 юли 11.00 – пресконференция с Александър Косев и Николай Урумов.

Фестивалът се организира от „Арт Фест“ с финансовата подкрепа на Община Бургас, спонсори и приятели.Power TOP 30

 • 1
  MASKED WOLF
  ASTRONAUT
 • 2
  RITON
  FRIDAY
 • 3
  SAWEETIE
  BEST FRIEND
 • 4
  DARA
  COLD AS ICE
 • 5
  LIL NAS X
  MONTERO
Цялата класация