Предна В момента Следва
ANGELINA JORDAN LOVE DON'T LET ME GO

Showbiz

НУРГЮЛ САЛИМОВА ЩЕ УЧАСТВА С ОТБОРА НА БЪЛГАРИЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ

НУРГЮЛ САЛИМОВА ЩЕ УЧАСТВА С ОТБОРА НА БЪЛГАРИЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ

Състезателката на ШК „Бургас 64“ Нургюл Салимова е включена в състава на националния отбор на България за жени, който ще участва на Европейското първенство по шахмат в Будва, Черна гора.

Шампионатът е от 11 до 21 ноември. Това ще бъде първото участие на националния ни тим под егидата на европейската асоциация от 10 години насам.

Българският отбор изглежда доста солидно. В него селекционерът Петър Арнаудов е включил европейската и световна шампионка Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова – световната шампионка за девойки и втора на Световната купа през настоящата година, трикратната републиканска шампионка Виктория Радева, бронзовата медалистка от Световното първенство за девойки до 20 години отпреди месец Белослава Кръстева и победителката в редица международни турнири Гергана Пейчева.

В Будва отборите ще изиграят 11 кръга. Играе се на 4 дъски, а петата състезателка е резерва.

Нашата Нургюл Салимова ще е на втора дъска.

„Имаме силен отбор, който може да постигне много добри резултати, дори да се пребори за медалите. Нургюл е пределно мотивирана. Дано имаме късмет!“, заяви личният треньор на Нургюл Салимова и главен треньор на ШК „Бургас 64“ Живко Жеков.Power TOP 30

 • 1
  DOJA CAT
  PAINT THE TOWN RED
 • 2
  DARA
  ЗАМИНАВАМ
 • 3
  ONEREPUBLIC
  RUNAWAY
 • 4
  JASON DERULO
  SLOW LOW
 • 5
  LIGHT
  NO SLEEP
Цялата класация