Предна В момента Следва
KUNGS CLAP YOUR HANDS

Showbiz

На 30 юли стартира международния фестивал "Дни на куклите" в Бургас

На 30 юли стартира международния фестивал "Дни на куклите" в Бургас

Един от най – чаканите фестивали от малките жители и гости на Бургас е „дни на куклите” организиран от Държавен куклен театър Бургас. Тази година стартът ще бъде поставен на 30 юли, а инициативата ще продължи до 6 август на открита сцена „Охлюва” в морската градина. На ден са предвидени по три спектакъла съответно с начален час 19.00, 20.00 и 21.00 часа като между представленията са предвидени още забавления и изненади за децата. В тазгодишното издание има куклен спектакъл и за възрастни, защото постановките не са само и единствено за деца, а и за цялото семейство,за възрастни, каза в ефира на Пауър ФМ Христина Арсенова директор на театъра в Бургас. „ Тази година сме поканили четири театъра от чужбина – два от Русия, от град Вологда и град Резан, един от съседна Турция и нашата специална атракция – Трупата на Жеоржи Бертран,  който е световно известен със спектакъла, с който идва. От България гостуват девет театъра, от които четири частни и три държавни, също и самостоятелни постановки на отделни актьори”.

Фестивала няма състезателен характер и затова всяка година привлича изключителни голям брой желаещи за участие. „Умници юнаци”, „Аладин”, „По заповед на щуката”,”Барон Мюнхаузен” са само част от заглавията на постановки, които ще видим в рамките до 6 – и август.

 

Успоредно с „Дни на куклите” още тази събота ( 29.07) започва още една инициатива на Държавен куклен театър – Бургас съвместно с „Флора” Бургас на територията на Флора – та. „Приказки скрити в пясъка”  и „Приказки на сенки” са инициативи, които не могат да се състоят в Театъра и затова са изнесени навън. Те предоставят възможност на децата чрез детски работилнички –сенки и пясък да усвоят техники  как се правят кукли на сенки, как в пясък може да се рисува и  как чрез екран се получава едно интересно анимационно филмче.

 

Всяка сряда за деца и възрастни с приключенски дух на остров „Света Анастасия” Държавен куклен театър създава истинско пиратско приключение. Корабчето тръгва от Бургас в 17.00 часа и от там започва голямото забавление, което остава като трайно изживяване за малките палавници.

 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация