Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Showbiz

НА 20 АПРИЛ В ЕКСПОЦЕНТЪР „ФЛОРА“ ЩЕ СЕ СЪСТОИ ПРОЛЕТЕН КОНЦЕРТ НА НЕСТАНДАРТНИЯ АНСАМБЪЛ BELLE EPOQUE ТРИО

НА 20 АПРИЛ В ЕКСПОЦЕНТЪР „ФЛОРА“ ЩЕ СЕ СЪСТОИ ПРОЛЕТЕН КОНЦЕРТ НА НЕСТАНДАРТНИЯ АНСАМБЪЛ BELLE EPOQUE ТРИО

На 20 април, от 18:30 часа, при вход свободен в експоцентър „Флора“ ще се състои пролетен концерт на нестандартния ансамбъл Belle Epoque Трио. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас, чрез нейния Фонд КУЛТУРА. Belle Еpoque трио е в следния състав:

Мартина Табакова, пиано

Нона Кръстникова, сопран

Мая Желязкова, флейта

Belle epoque/Бел епок или „Прекрасната епоха“ от началото на XX век се свързва с изключителния прогрес на изкуството (но не само) най-вече във Франция. Затова и програмата включва интересни и рядко изпълнявани творби от именитите френски композитори Морис Равел, Камий Сен-Санс, Албер Русел, както и по-непознати за българската публика, но също така значими автори като Жак Ибер, Франсоа Дювиен, Морис Емануел, Андре Капле, Жорж Хю.

Изпълнителите в концертите са три изявени дами, които ще пресъздадат атмосферата на „Прекрасната епоха“. Преди това публиката ще бъде посрещната с Welcome drink - шампанско, което тогава е било в своята “златна ера”. Изпълнителите ще пресъздадат и стила на обличане, като подберат специални тоалети, грим и прически. За да бъде публиката ангажирана в случващото се на сцената, всяка една от трите дами ще разказва между изпълненията интересна история, свързана с творбите.

Трите изпълнителки са с активна творческа дейност и отлично познати на българската и конкретно на бургаската публика.

*

Доц. д-р Нона Кръстникова, сопран. Освен преподавател в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в гр.София, е и щатен солист на Опера Бургас, където има над десет главни роли, като Мими от операта “Бохеми“, Тоска и Мадам Бътерфлай от едноименните опери на Джакомо Пучини; носител е на престижни награди. 

Мая Желязкова, флейта, е солист-оркестрант в състава на Държавна опера - Бургас от 2019 г., а в годините е осъществила множество турнета в България и чужбина с различни симфонични оркестри и състави, музикант с богат опит и мироглед.

Мартина Табакова е виртуозен пианист, от музикантския род на Георги Табаков – важна фигура, поставила основите на хоровото изкуство в Бургас. Мартина е отличавана с множество международни награди, сред които престижните „Музикант на годината“ за Ансамбъл на годината на Българското национално радио и „Златно перо“ на Кантус Фирмус и галерия Макта за високи постижения в областта на културата.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация