Предна В момента Следва
ELENI FOUREIRA OH MAMI

Showbiz

МУЗИКАЛНИЯТ КОНКУРС "ФРЕДЕРИК ФРАНСОА ШОПЕН" ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В БУРГАС НА 25 И 26 АПРИЛ

МУЗИКАЛНИЯТ КОНКУРС "ФРЕДЕРИК ФРАНСОА ШОПЕН" ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В БУРГАС НА 25 И 26 АПРИЛ

Първото издание на музикалния конкурс  "Фредерик Франсоа Шопен" ще се проведе на 25 и 26 април,от 17.00  до 20.00 часа, в Културен център “Морско казино” .

Целта на проявата е да даде възможност на всички участници да представят уменията си и да обменят практическа информация в областта на музиката. 

Събитието се организира от СНЦ "Истории в цветове" и ще се проведе с финансовата подкрепа на Община Бургас по Фонд „Култура”.

Участниците в  Първия национален вокален и инструментален конкурс за класическа , поп, рок, джаз и народна музика могат да бъдат: хорове, вокални групи и солисти певци и инструменталисти.

Право за участие в конкурса имат всички деца, младежи и възрастни, разделени по възрастови групи: I група 7 - 8 години; II група 9- 10 години; III група 11- 12 години; IV група 13 -14 години;  V група 15 -16 години;  VI групи 17 -18 трупа;  VII група над 19 години; Таксата за участие е 35лв. а крайният срок - 22 април .

Участниците се състезават в три категории: фолклор, класическа и поп музика. Инструменталистите могат да участват в една от категориите - класика или поп. Певците могат да участват в една от категориите - фолклор или поп. Хоровете и вокалните групи изпълняват две песни по избор до 6 минути общо. Певците-солисти изпълняват една песен до 4 минути. Инструменталистите - солисти изпълняват: - за напреднали - една пиеса до 3 минути; - за начинаещи - две пиеси до 3 минути общо. Едно и също изпълнение не може да бъде показвано в повече от една категория.

 Всички кандидати - певци трябва да изпратят инструментали в аудио формат на песните, с които ще се състезават.

Конкурсът ще завърши с концерт и награждаване с ПЪРВО, ВТОРО, ТРЕТО отличие  за всяка възрастова група диплом и грамота. Награждаването ще се състои на 26 април  от 19:00 часа в зала „Георги Баев”.

Конкурсът дава възможност на бургаските деца да представят своя талант и творчество пред широката публика, гости и граждани на град Бургас, както и шанс за професионално развитие в музикалното и сценично изкуство. 

 
 


Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация