Предна В момента Следва
MASCOTA & D-TRAX ZAIDI (FEAT. POLI HUBAVENSKA)

Showbiz

Мари–Бигърл Куйн Мери пренаписа историята на Red Bull BC One Cypher

Мари–Бигърл Куйн Мери пренаписа историята на Red Bull BC One Cypher

MariMarry QueenMary Славова от BSD Бургас спечели финала на Red Bull BC One Cypher сред най-добрите бибой танцьори у нас и ще представлява България на международното състезание 2015 г.

За първи път в историята на състезанието момиче печели финалната битка. Тя очарова публиката, завладя сцената и сърцата на своите фенове и впечатли журито. А журито беше съставено от трима от най-изявените танцьори в стила – бибой CICO от Италия, Давид Колас от Франция, Фокус от Финландия.

Red Bull BC One Cypher (Ред Бул Би Си Уан Сайфър) е състезание за бибой и брейкинг танцьори, което се провежда по целия свят от 2004 до днес. През 2015, то гостува за трети път в България, за да открие най-добрия бибой (b-boy), който да представи България на международните финали на състезанието през 2015. Но тази година за първи път в историята надпреварата спечели не момче, а момиче-нашата Мари-първата B-girl, която някога е печелила BC One.

Мари работи усилено под вещото ръководство на треньора си Христо Андонов – Черния и с постоянство постигна тази победа, за която не крие радостта си. За нея това постижение е сбъдната мечта. И ние сме сигурни, че тя ще представи достойно страната ни на международния финал.

Всички почитатели на брейкинга, се насладиха на танцовите „битки“ между бибоите. Освен че изискват много сериозна физическа подготовка и контрол на тялото, съревнованието „един срещу един“ представят индивидуалния стил на всеки танцьор, усета му за ритъм и импровизация, нивото на креативност и гъвкавост, както и надиграването и „реакциите“ над другия. 

Снимка: bgdancer.info

 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация