Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Showbiz

МАЛЧУГАНИ ОТ 33 ДЕТСКИ ГРАДИНИ ИЗРАБОТИХА 250 МАРТЕНИЦИ, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ДАРЕНИ НА УКРАИНСКИ ДЕЦА В БУРГАС

МАЛЧУГАНИ ОТ 33 ДЕТСКИ ГРАДИНИ ИЗРАБОТИХА 250 МАРТЕНИЦИ, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ДАРЕНИ НА УКРАИНСКИ ДЕЦА В БУРГАС

Над 250 мартеници бяха получени в Центъра за подкрепа на личностното развитие. Те са изработени от сръчните ръце на деца от 33 бургаски детски градини. Идеята на ЦПЛР е да накара децата от ранна възраст да развият у себе си качеството на благотворителност и доброволчество. Повечето от мартениците са уникати, изработени от природни материали, съчетани с креативни идеи.

На 1 март Баба Марта, в чиято роля ще влезе Николета Кирязова от театрална школа „Детско царство” към ЦПЛР, ще закичи с мартеница украински деца, които се обучават в центъра в ДГ "Райна Княгиня". Той бе сформиран по проект „Уницеф България и Община Бургас - заедно за уязвимите деца и младежи“.

Мартеницата се подарява на децата и учениците от украинската общност като символ в българските традиции на настъпващата пролет, носещ пожелание за здраве, плодородие, чистота и щастие. Съвместното честване на този пролетен празник ще даде възможност на децата от украинската общност по-лесно да се приобщат към нашата култура, защото културата приобщава всички народи.

Всяка детска градина ще получи грамота за участие от Община Бургас.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация