Предна В момента Следва

Showbiz

Изложба и филм ще ни "потопят" в проблемите и красотата на Антарктида

Изложба и филм ще ни "потопят" в проблемите и красотата на Антарктида

Две събития влизат в културната програма на Бургас в края на август – представяне на фотоизложбата „25-тата антарктическа експедиция” на Българския антарктически институт  и прожекция на документалния филм „Антарктида – 25 стъпки в бъдещето” на Цветелина Атанасова и Борислава Димова.

Авторите ще гостуват в нашия град по покана на Общински съвет – Бургас. Тази година приключи 25-та Юбилейна българска антарктическа експедиция. Неин ръководител беше председателят на УС на Българския антарктически институт (БАИ) проф. Христо Пимпирев. В експедицията се включиха много млади учени - геолози, геофизици, геохимици, биолози, които работиха със свои колеги от Монголия, Турция, САЩ, Испания по проблеми, засягащи всички нас - глобалните климатични промени.

След завръщането си членове на експедицията подготвиха фотоизложба, която е уловила красотата на Ледения континент и представя в снимки част от работата на българските полярници.

Монтиран е и документалния филм на Цветелина Атанасова и Борислава Димова „Антарктида – 25 стъпки в бъдещето”.

 

Авторите на изложбата и филма ще ги представят безвъзмездно пред жителите и гостите на Бургас на 27 август пред културен център „Морско казино“ и открита сцена „Охлюва“.

 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация