Предна В момента Следва
MICHAEL JACKSON BLACK OR WHITE

Showbiz

Хор „Милка Стоева“ отбелязва 70-годишнината си с голям концерт в събота

 Хор „Милка Стоева“ отбелязва 70-годишнината си с голям концерт в събота

Тържествен юбилеен концерт по повод 70 години от създаването на бургаската хорова школа "Милка Стоева" ще се проведе на 30 юни в Държавна опера-Бургас от 19:30 часа. Културната проява е заключителна и с нея завършват поредицата от музикални събития посветени на значимата проява. Със свои изпълнения в празничния концерт ще се включат всички настоящи хористи, както и специални гости - възпитаници на хоровата школа.

Богатата музикална програма ще бъде съставена от любими произведения на състава от целия му творчески период. Възпитаниците на школата ще възкресят спомени и емоции с изпълненията на "За да има песен", "Стара си майка ни ложе", "Италианска полка", "Тъй, както славеят" и още много други знаменателни творби.

В рамките на концерта ще бъде представенa изложбата "Някога и сега", събрала малка част от историята на бургаската хорова школа включваща над 100 снимки от архива на школата и от архива на големите приятели и нейни възпитаници - д-р Стойчо Шишков и фотографът Жечо Планински, както и на фотографите Петя Емилова и Георги Колев.

За радост на хористите и техните почитатели на щанд ще бъде предложена и книгата "Школа по дух" с автор Майя Славчева - творба за историята на 70-годишния състав.

Започнала своята история през 1948 г. от малък състав, хорова школа "Милка Стоева" е прераснала в голямо хорово семейство, запазило духа, топлотата и уважението към всеки един член. С много любов към музиката, талант и не на последно място амбиции, ръководител на хора Милка Стоева, и настоящия - Светла Стоева, хорът се превръща във фактор в културния живот на Бургас. Неговите формации се нареждат сред най-добрите в страната и чужбина.

Най-голямото признание за положения труд и неизчерпаемо творческо вдъхновение на ръководителите на школата и до днес остават прекрасните отзиви за техните изпълнения, както и любовта към музиката, която събуждат у възпитаниците си.

 

Входът е свободен!Power TOP 30

 • 1
  PORTUGAL. THE MAN
  FEEL IT STILL
 • 2
  ALICE MERTON
  NO ROOTS
 • 3
  ED SHEERAN & ANDREA BOCELLI
  PERFECT
 • 4
  TODDLA T
  MAGNET (FEAT. ANDREA MARTIN)
 • 5
  LIAM PAYNE & RITA ORA
  FOR YOU
Цялата класация