Предна В момента Следва

Showbiz

Георги Кючуков спечели голямото отличие "Златен микрофон" на първите награди за стендъп Бургас

Георги Кючуков спечели голямото отличие "Златен микрофон" на първите награди за стендъп Бургас

Класни питиета, летен бриз, бурни овации и четири часа чиста доза неподправен хумор на бургаския бряг. Така накратко може да опишем емоциите от годишните награди за стендъп комедия “Golden Mic Stand-up Comedy Awards” в Бургас. Събитието се реализира за първи път, но вече даде сериозна заявка да се превърне в една от най-чаканите и стилни прояви в летния културен афиш на града.

Стендъп комедиант №1 в България е Георги Кючуков.

„Жоро е много талантлив, в неговата комедия има нещо от нашенския, балканския хумор. При него той е много добре изграден и, разбира се, този дрезгав глас. Този микрофон е твой!”. С тези думи популярният сценарист, актьор и писател Иво Сиромахов връчи почетната статуетка на комедианта Георги Кючуков, който стана цар на комедията. Той бе и безапелационен фаворит за наградата на гилдията.

„Много благодаря, много съм развълнуван. Обещавам да бъда добър управник”, с чувство за хумор отговори Кючуков и допълни, че е безкрайно щастлив от оценката на колегите в гилдията, защото те знаят колко е трудно.

Наградата „Любим комедиант на публиката" отиде в ръцете на Димитър Иванов – Капитана. Тя му бе връчена от харизматичната водеща Мария Игнатова, която бе част от почетното жури.

Водещи на събитието бяха момчетата от „ХаХаХа ИмПро театър”. Димитър Туджаров – Шкумбата, третият член на журито, не можа да присъства поради лични проблеми и бе заместен от Ивайло Нойзи Цветков. 

Първите годишни награди за стендъп комедия “Golden Mic Stand-up Comedy Awards” се случиха в Бургас от 29 до 31 юли. Зад отговорната задача и усилената организация стоят HashtagPAVILION.

„Това начинание е много трудно, но всичко е възможно, когато имаме мечти и когато има хора, като вас, които се гордея, че познавам. Хора, които правят нещата, които искат, които могат най-добре. Всички сте победители!”, сподели по време на гала вечерта Георги Илиев, който е част от настоятелството на Фондация „Комедия”.

Вечерта продължи с есенция от авторски импровизации на всички финалисти, бурни овации, които разплакваха публиката от смях цели четири часа.

 

Golden Mic Awards не са просто отличие за най-голяма смешка. Те целят да задават посоката на развитие, да стимулират новаторство, да разглеждат актуалните теми и да водят до смислена конструктивна промяна през годините. Нека аплодираме комедиантите, които ще останат в историята като първите финалисти на първите национални награди за стендъп комедия в България. Това са:

Кючуков Kомеди Шоу

Donald McNair

Александър Маринков Комеди

Nik Kiroff - Stand Up Comedy

V for Venetta

Muppet Girls and Julia K

Митака Беше Прав

Деница Кючукова

Miroslav Simeonoff

Димитър Иванов - Капитана

Дими

Olga Pavlova - Stand Up Comedy stand_pam

Ustata Stand-Up ComedyPower TOP 30

 • 1
  MASKED WOLF
  ASTRONAUT
 • 2
  RITON
  FRIDAY
 • 3
  SAWEETIE
  BEST FRIEND
 • 4
  DARA
  COLD AS ICE
 • 5
  LIL NAS X
  MONTERO
Цялата класация