Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Фотография от Бургас ще краси кабинета на кмета на Портсмут

 Фотография от Бургас ще краси кабинета на кмета на Портсмут

 

 

Красив фотопейзаж от бургаското крайбрежие получи като подарък Лорд - Кметът на Портсмут Кен Елкъм. Фотосът е подарък от кмета Димитър Николов и бе връчен от бургазлията Теодор Желязков, които е един от изявените възпитаници на университета в Портсмут (University of Portsmouth), в момента продължава магистратурата си по Международни отношения там и същевременно работи за елитно висше учебно заведение.

Срещата е в резултат на покана, отправена от сър Елкъм към един от международните клубове в Университета в Портсмут. Общият брой на всички студенти в града е 25 000, като 4 500 от тях са чужденци от над 150 страни. За последните 5 години броят на българските студенти в Портсмут е около 110, като всяка година идват около 40 нови човека. Българското  общество е едно от най-големите в университета.

Лорд - Кметът е обяснил пред студентите от цял свят какво точно представлява неговият пост и кой има привилегията да носи тази титла. По време на срещата е станало ясно, че само 27 града в цяла Великобритания имат Лорд - Кмет, определян от  управляващия монарх. Лорд - Кметът се избира от 41 члена на общинския съвет, като неговият мандат е една година. Той председателства заседанията на Общинския съвет.

Теодор Желязков се е срещнал официално с Кен Елкъм още през октомври 2017 г. Тогава му е разказал за българско общество в Университета в Портсмут, за родния си град Бургас и за срещата му с кмета Димитър Николов.

Елкъм е останал впечатлен от приликата между двата града, морското им наследство и с удоволствие се е срещнал с българските студенти.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация