Предна В момента Следва

Showbiz

Флористи от Бургас и региона обраха наградите на Бала на цветята в София

Флористи от Бургас и региона обраха наградите на Бала на цветята в София

С 6 награди, спечелени в 5 категории се отличиха флористи от Бургас и региона, на провелия се в събота Бал на цветята. Събитието се организира от Асоциацията на Флористите в България (АФБ) за първи път и събра на едно място професионалисти от бизнеса– вносители и  производители на цветя, флористи и сватбени агенции.

Силно бургаско присътвие беляза награждаването на победителите в различните категории. С 2 наггради в категорията „Тематична сватба” беше наградена талантливата поморийка Емилия Николова. Вече няколко години тя развива своето „Ателието на Ема – Цветя и хубави неща” в гр.Бургас. Двете награди и бяха връчени за най-добро представяне в онлайн гласуване (Награда на публиката) и награда от жури. Темата, с която тя разби представите за аранжиране и комбинация е на тема „Вино и любов” и е реализирана в също толкова тематично място – Шато Рубаят, в колаборация със сватбена агенция „Диаманти”.

Награда на публиката в категорията „Добри практики флорист и сватбена агенция” спечелиха Диана Теодосиева, в партньорство със сватбен център „Брилиянтин” Наградата беше връчена на основателката на сватбения център, г-жа Силвия Танева, която отправи искрени благодарности към организаторите за реализацията на „Бал на цветята”.

Също с 2 награди на публиката, но в различни категории беше отличена Николина Тодорова от Созопол. Тя спечели в онлайн гласуването в категории „Траурна флористика” и „Булчински букет”.

Още една много важна награда беше връчена на Ради Вълканова, флорист и декоратор на х-л България. Тя беше удостоена със специален приз „Поощрителна награда за работа с деца”, за нейните усилия професията на флористите да бъде популярна сред децата и те да развиват знания и любов към цветята. Въпреки, че беше номинирана и в други категории, поощрителната награда истински докосна и зарадва г-жа Вълканова при приемането на приза.

По този начин Бургас се оказа с най-силно представяне в конкурса, в който се включиха 43 флориста с общо 570 снимки, разделени в 12 категории. Онлайн гласуване отся най-добрите 3 участия във всяка категория, а след това и авторитетно жури в състав Марош Петич - Словакия, Илина Виденова, Валерия Рекалова, Борислав Борисов, Нели Бахчеванова и Йоана Томова избра призовите места. Всички участващи аранжировки и инсталации можете да разгледате в страницата на АФБ във Facebook.

 

 

 

 



Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация