Предна В момента Следва
DUA LIPA DANCE THE NIGHT (FROM BARBIE THE ALBUM)

Showbiz

Драмата "Йерма" идва в Бургас

Драмата "Йерма" идва в Бургас

С атрактивната постановка "Йерма" по Федерико Гарсия Лорка фондация "Искам бебе" ще отпразнува своя седми рожден ден в Бургас. Всички средства събрани от билети за спектакъла ще бъдат дарени на семейства с репродуктивни проблеми.


"Йерма" е постановка на Николай Младенов по едноименната трагедия на испанския драматург Федерико Гарсия Лорка. Преводът е на Лъчезар Мишев, хореографията на Петя Попова, сценография и костюми- Георги Батилов, видео- Смилен Савов, музика- Георги Арнаудов. В спектакъла участват актьори от Нов български университет: Стойка Стефанова, Филип Гуляшки, Симеон Гълъбов.


Постановката представя един любовен триъгълник, в който всеки от персонажите е жертва на копнежа си за абсолютно щастие. Йерма е омъжена по волята на баща си и приема бремето да прекара живота си с мъж, когото не обича, като се надява детето ѝ да осъществи нейните копнежи. Липсата на споделена любов и невъзможността да има дългоочакваната рожба, предизвикват отчаяната Йерма, да се изправи пред собствените си кошмари, страхове и съмнения.
Чрез средствата на танца и визуални ефекти като призрачни декори, мистична музика и черни сенки, спектакълът ни отвежда на необичайно за съвремения човек пътуване, което въздейства на зрителя подсъзнателно и емоционално.


Организаторите канят всички желаещи да се насладят на тази разтърсваща драма само срещу 5 лева, като по този начин ще помогнат на семейства от региона, които изпитват репродуктивни проблеми. Спектакълът ще се състои на сцената на НХК на 18.10.2014 г. от 18.00 ч.
 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация