Предна В момента Следва
SASHA LOPEZ, BRIANNA CHEMICAL

Showbiz

"Даяна" достигна стари рани в историята

"Даяна" достигна стари рани в историята

Филмът "Даяна", най-новата творба за последните дни от живота на принцесата на Уелс, беше прожектиран премиерно в Лондон и разрови стари рани, като предизвика противоречиви оценки.
Биографичната лента е дело на немския режисьор Оливер Хиршбигел и се фокусира върху последни две години от живота на "принцесата на народа", приключил с трагичната й смърт в Париж на 31 август 1997 година.
В сърцето на интригата е тайният роман между лейди Даяна /превъплътена на екран от Наоми Уотс/ и пакистанския кардиохирург Хаснат Хан. Една изпепеляваща връзка, много по-силна от широко раздухания й флирт с Доди Файед, който също почина в парижката катастрофа. Именно тази стара любовна афера предизвиква и най-разпалените спорове в наши дни.
Според сценариста на филма Стивън Джефрис, който се вдъхновил от книгата на Кейт Снел от 2001 година "Даяна: Нейнатапоследна любов", "принцесата на народа" тръгнала с Доди, само за да накара пакистанския хирург да ревнува. Но близките на трагично загиналата кралска особа категорично отхвърлят тази версия.
Днес Хаснат Хан е 54-годишен и още оперира в болница в източната част на Лондон. Той никога не потвърди публично, че е имал някаква връзка с лейди Даяна. Медикът само заяви пред британските медии, че филмът се основава върху "клюки" и че в крайна сметка бил "абсолютно неверен".

Официалното излизане на екран на "Даяна" се очаква на 20 септември. Първите отзиви за лентата са, че била разочароваща и че ще бъде много болезнено възприета от децата на Даяна, принцовете Уилям и Хари.
Актрисата Наоми Уотс изглежда добре осъзна огромното предизвикателство, което бе поела с тази роля. Тя показа известна нервност през последните седмици по време на промоцията на новия филм. А вчера тя напусна студиото на Би Би Си и на предаването на Radio 5 насред интервюто, което й правеха.
Според австралийската актриса с британски корен тя била подложена "на огромен натиск". В интерес на истината тя дълго се колеба, преди да склони да изиграе главната роля в "Даяна".Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация