Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Showbiz

БУРГАСКИ ЕКИПАЖ НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЯВАЩ ДЕБЮТ НА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ВЕТРОХОДСТВО

БУРГАСКИ ЕКИПАЖ НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЯВАЩ ДЕБЮТ НА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ВЕТРОХОДСТВО

През изминалата седмица бе проведено Световно първенство в изключително атрактивния за много ветроходци клас SB20. България беше представена от тричленния екипаж Любен Тенекеджиев и братята Иво и Любен Тодорови. Те са състезатели на Яхтклуб “Порт Бургас”. Още през миналата 2023 година тримата направиха впечатление като част от отбор “Шоколад” (Chocolate Racing Team), който спечели една от най-старите и елитни яхтени надпревари в света - Rolex Middle Sea Race в клас “ORC 2”. Той също така завърши втори в клас “IRC 2”, конкурирайки се с екипажи oт абсолютни професионалисти.

На Световното в клас SB20 българският отбор стартира първия ден с четири гонки, в които спечели една, а на друга завърши на трето място. Това бе техният абсолютен дебют, но още от началото дадоха сериозна заявка за достойно представяне.

След втория ден българите бяха на седмо място и първи в групите “Под 25 години” и “Коринтиан” (непрофесионалисти). Във втората половина на състезанието конкуренцията се засили, но нашите момчета задържаха убедително своята позиция в “Топ 10” на света, класирайки се девети. А в групите ‘’Под 25 години’’ и “Коринтиан” те завършиха на второ място, развявайки българския флаг на подиума в Дубай.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация