Предна В момента Следва
GOTYE SOMEBODY THAT I USED TO KNOW (FEAT. KIMBRA)

Showbiz

БУРГАС ЩЕ Е ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА СГРАДИТЕ

БУРГАС ЩЕ Е ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА СГРАДИТЕ

Бургас ще е домакин на националната конференция „НУЛЕВОЕНЕРГИЙНИТЕ СГРАДИ: БЪДЕЩЕТО Е СЕГА“. Тя ще се проведе в периода 31 май – 2 юни в Експоцентър „Флора”, Бургас и онлайн. Организатори на събитието са Центърът за енергийна ефективност „ЕнЕфект“ и Общинската мрежа за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия“.

Първият ден от събитието ще бъде посветен на развитието на знания и умения за енергийна ефективност на сградите, като участниците ще могат да се запознаят с актуални обучителни схеми и образователни възможности. Програмата за деня ще приключи с открита дискусия за развиването на система за продължаваща професионална квалификация.

Финансирането на нулевоенергийни сгради и сградно обновяване ще бъде във фокуса на поредната кръгла маса за обезпечаване на инвестиции в енергийна ефективност в България, която ще се проведе през втория ден, 1 юни. В две последователни специализирани сесии ще се дискутират въпроси, свързани с преминаването към съфинансиране от страна на собствениците при изпълнението на националните програми за сградно обновяване и съществуващите финансови механизми.

Централната тема за третия ден на конференцията е ролята на местните власти за изпълнението на европейските и националните политики за климат и енергетика, като в програмата е предвиден и специализиран семинар за финансиране на общински инвестиции в енергийна ефективност с участието на представители на Европейската инвестиционна банка.

Съпътстващата програма през трите дни включва:

• Учебен семинар за проектанти и строителни специалисти, както и семинар за домоуправители и собственици на жилища;

• Провеждане на демонстрации и фирмени представяния на най-новите строителни материали, изделия и технологии;

• Семинари за представяне на програми за финансиране и технологии за ВЕИ;

• Обсъждане на възможностите за реализация на енергийни кооперативи в България;

• Представяне на първата в България нулевоенергийна каравана.

Разбира се, няма да забравим и най-малките, като на 1 юни ще организираме специална програма за тях с много игри и забавления.

Събитието се осъществява любезното съдействие на Община Бургас и медийното партньорство на 3е-news. Участието е безплатно, а регистрацията е отворена на адрес: https://forms.gle/xbcFKaDP34VR1vBs7

 
 
 


Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация