Предна В момента Следва
MORENO IMA LI TSVETIA (FEAT. LUBO KIROV)

Showbiz

БУРГАС ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФОРУМ „КЛЪСТЕРИТЕ ЗА ДИГИТАЛНО И ЗЕЛЕНО РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНИТЕ“

БУРГАС ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФОРУМ „КЛЪСТЕРИТЕ ЗА ДИГИТАЛНО И ЗЕЛЕНО РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНИТЕ“

Представители на Правителството на Република България, местните власти, експерти, учени, общественици и бизнес вече потвърдиха своето участие в международния форум „Клъстерите за дигитално и зелено развитие на регионите“, който ще се състои в Бургас на 13 септември.

Събитието е в рамките на проекта ICT Greening Up Initiative, финансиран по Норвежкия финансов механизъм (Norway Grants) 2014-2021, програма „Развитие на бизнеса, иновациите и малки и средни предприятия“. Инициативата се управлява от ИКТ Клъстер-Бургас, в партньорство със сдружение ПроспектиМ и с активното участие на ICT-Norway.

Форумът е част от програмата на Clusters Meet Regions Бургас, където Община Бургас е институционален партньор.

В продължение на няколко месеца екипът на ICT Greening Up Initiative подпомага и ускорява зелената трансформация на сектора на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) в област Бургас. Инициативата е част от създаването на новото поколение т.н. „родени зелени" ИКТ компании и предприемачи. Проектът подпомага работещите предприятия в прехода им от традиционните към по-устойчиви бизнес модели. Предоставя на местните компании обучения и изграждане на компетентности по теми, като устойчиви бизнес модели, зелени иновации, кръгова икономика и ресурсна и енергийна ефективност.

В този контекст ще бъдат и събитията в рамките на „Клъстерите за дигитално и зелено развитие на регионите“.

 

Повече за събитието:

https://ictc-burgas.org/bg/greening-up/high-level-event?fbclid=IwAR1nVyU3K5QZDZul9dugqjy9AmGydFXG6tvEJhwfuAfTruLw59hM7q93OloPower TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация