Предна В момента Следва
SMILEY LOVE IS FOR FREE (FEAT. PACHA MAN)

Showbiz

БУРГАС ПОСРЕЩНА 24 МАЙ С НАЙ-МАЩАБНОТО ПРАЗНИЧНО ШЕСТВИЕ

БУРГАС ПОСРЕЩНА 24 МАЙ С НАЙ-МАЩАБНОТО ПРАЗНИЧНО ШЕСТВИЕ

Тази година усмихнато 10-хилядно шествие от деца, ученици, учители, университетски преподаватели, писатели и културни дейци изпълни централните улици на града, за да чества най-любимия български празник – 24 май, Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В общоградското отбелязване на 24 май се включиха 33 детски градини, 44 училища, представители на четирите университета в Бургас, духовенството, читалища и културни институти. Музикални и мажоретни ученически състави допринесоха за още по-доброто настроение на всички участници, родители и гости на града.

След достигане в Морската градина учениците на всяко училище поднесоха цветя на паметниците от Алеята на възрожденците, след което посетиха двата концерта, които се проведоха веднага след шествието на открита сцена „Охлюва“ и на Летния театър.

След шествието от 11.00 часа на открита сцена „Охлюва“ се проведе празничният концерт „Език свещен“ с участието на детски хор „Милка Стоева“, вокална формация „Морски песъчинки“ и смесен хор „Родна песен“. Водещи ще бъдат Пепа Николова и Никола Парашкевов, а от 11.30 часа в Летния театър – концерта „Фолклорни ритми“ с участието на ДФФ „Шарени гайтани“, гайдарски състав към ЦПЛР, ДФА „Радост“, ДНХ „Трепетлика“, Паола Йорданова, възпитаници на СУ „Добри Чинтулов“ и ФГ „Тракийски танц“ към ОУ „Елин Пелин“.

От 13.00 часа честванията се преместиха в Дружество на художниците - Бургас на ул. „Александровска“ № 22, където бе открита традиционната изложба на бургаските художници „24 май“ и в Центъра за съвременно изкуство и библиотека със събитията - „Книгата, която ме намери“ или „Сляпа среща с книга“, където деца и възрастни получиха книга-подарък от Библиотеката.

Община Бургас благодари на всички учебни заведения, културни институти и на всеки, който помогна за създаването на празничната атмосфера днес.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация