Предна В момента Следва
KAZKA PLAKALA (DANCE REMIX)

Showbiz

БУРГАС ОТБЕЛЯЗВА ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ С БОГАТА ПРОГРАМА

БУРГАС ОТБЕЛЯЗВА ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ С БОГАТА ПРОГРАМА

Бургас се включва в националните инициативи на министъра на младежта и спорта Весела Лечева за отбелязването на Деня на българския спорт с богата програма. В неделя, 14 май, на спортен комплекс „Парк Арена ОЗК“, от 09:00 до 12:00 часа, ще се състои заключителният етап от кампанията „СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете“. На събитието ще присъства зам.-министърът на спорта Петър Георгиев. Кампанията е организирана по идея на общинския съветник Манол Тодоров и бизнесмена Георги Харакчийски, с подкрепата на ресторанти GOTi - Family & Kitchen, Utopia Garden, със съдействието на Община Бургас и РУО Бургас.

В спортната инициатива се включиха няколко бургаски училища. Това са СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Бургас, ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Свети княз Борис І“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“, ОУ „Петко Рачев Славейков“, ОУ „Христо Ботев“ - с. Маринка.

В закриването на 14 май участие ще вземат близо 500 деца. Това са третокласници от всички 7 училища, които взеха участие в първото издание на кампанията. На спортния празник децата ще се впуснат в 7 изпитания, организирани от лекторите в „СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете“ – Валерия Дочева, Цанко Цанков и Кирил Танев, както и треньорите на клубовете партньори в първото издание на програмата. За всяко дете са предвидени тениски и грамота, а всяка паралелка, която в изминалите два месеца участва в кампанията, ще получи купи и други награди за успешното си участие. Награди са предвидени от спонсорите и за учителите по спортни дейности в съответните училища.

Организаторите планират от септември в програмата „СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете“ да вземат участие всички училища на територията на Община Бургас.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация