Предна В момента Следва
PORTUGAL. THE MAN FEEL IT STILL

Showbiz

Бургас - домакин на първите награди за стендъп комедия в България

Бургас - домакин на първите награди за стендъп комедия в България

За пръв път в страната ни, бяха връчени годишни награди за стендъп комедия “Golden Mic Stand-up Comedy Awards”.  

Първите годишни награди за стендъп комедия “Golden Mic Stand-up Comedy Awards” се случиха в Бургас от 29 до 31 юли в HashtagPAVILION, Бургас (до моста).

По време на грандиозното събитие бяха отличени най-добрите професионални стендъп комедианти, като един от тях си тръгна с 31 сантиметрова златна статуетка, с приблизително тегло от 2 кг., изработена от същите материали и със същата технология, използвана още в Антична Гърция, с която се изработват и небезизвестните Оскари. Една истинска титла, която да отличи най-заслужилите артисти.

На сцената излязаха 14-те най-добри комедианти в България, а жури на събитието бяха Мария Игнатова, Иво Сиромахов и Димитър Туджаров - Шкумбата.

Класни питиета, летен бриз, бурни овации и четири часа чиста доза неподправен хумор на бургаския бряг. Така накратко може да опишем емоциите от годишните награди за стендъп комедия “Golden Mic Stand-up Comedy Awards” в Бургас. Събитието се реализира за първи път, но вече даде сериозна заявка да се превърне в една от най-чаканите и стилни прояви в летния културен афиш на града.

Битката за призовите места се оказа невероятно оспорвана. Представянето на всички 14 финалиста беше изключително достойно, а техните имена останаха в историята като първите стендъп артисти, участвали във финалите на Golden Mic Awards. Всички тези хора заслужиха бурните овации на публиката и дадоха заявка за светло бъдеще пред този жанр. Наградите останаха само за няколко човека, но много други бяха изключително близо до това да разместят класирането и да изхвърлят някои от считаните за основни фаворити.

Стендъп комедиант №1 в България е Георги Кючуков.
„Жоро наистина е много талантлив, в неговата комедия има нещо от нашенския, балканския хумор. При него той е много добре изграден и, разбира се, този дрезгав глас. Този микрофон е твой!”. С тези думи популярният сценарист, актьор и писател Иво Сиромахов връчи почетната 31 сантиметрова златна статуетка на комедианта Георги Кючуков, който стана цар на комедията. Освен тази награда, Кючуков получи още признанието на своите колеги и си тръгна с Наградата на гилдията.
„Много благодаря, много съм развълнуван. Обещавам да бъда добър премиер”, с чувство за хумор отговори Кючуков и допълни, че е безкрайно щастлив от оценката на колегите в гилдията, защото те знаят колко е трудно.

Наградата „Любим комедиант на публиката" отиде в ръцете на Димитър Иванов – Капитана. Тя му бе връчена от харизматичната водеща Мария Игнатова, която бе част от почетното жури.

Водещи на събитието бяха момчетата от ХаХаХа ИмПро театър. Димитър Туджаров – Шкумбата, третият член на журито, не можа да присъства поради лични проблеми и бе заместен от Ивайло Нойзи Цветков.

Вечерта продължи с кратки 5 минутни сетове на всички финалисти, а гвоздеят на вечерта постави големият победител Георги Кючуков, който представи своето шоу "Какво може да ти стане?".

Награда на журито
Победител Георги Кючуков с подгласници Иван Динев - Устата и Димитър Иванов - Капитана

Награда на гилдията
Победител Георги Кючуков с подгласници Димитър Иванов - Капитана и Дими Деянски

Награда на публиката
Победител Димитър Иванов - Капитана с подгласници Георги Кючуков и Дими Деянски

Останалите финалисти в първото издание бяха V for Venetta, Александър Маринков, Деница Кючукова, Donald McNair, Олга Павлова, Митака Беше Прав, Ник Киров, Миро Симеонов, Памела Трифонова и Юлия Коларова, които спечелиха сърцата на нови фенове.

Зад отговорната задача и усилената организация на това събитие стои Фондация "Комедия".

„Това начинание е много трудно, но всичко е възможно, когато имаме мечти и когато има хора, като вас, които се гордея, че познавам. Хора, които правят нещата, които искат, а не тези, които трябва. Всички сте победители!”, сподели по време на гала вечерта Георги Илиев, който е част от настоятелството на фондацията.
 

Още снимки можете да откриете като кликнете ТУКPower TOP 30

 • 1
  INNA, SEAN PAUL
  UP
 • 2
  BBNO$
  EDAMAME
 • 3
  DOJA CAT
  WOMAN
 • 4
  ADELE
  EASY ON ME
 • 5
  TOPIC
  MY HEART GOES
Цялата класация