Предна В момента Следва
THE KOLORS ITALODISCO

Showbiz

АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ ПРЕДСТАВЯ НА 25 АПРИЛ КНИГАТА СИ „ВЪЗХВАЛА НА ПРОВИНЦИЯТА“

АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ ПРЕДСТАВЯ НА 25 АПРИЛ КНИГАТА СИ „ВЪЗХВАЛА НА ПРОВИНЦИЯТА“

Благодарение на своята концентрирана образност и неповторима творческа  енергия Александър Секулов вече има своя територия на българската културната сцена.

Сценарист, драматург, писател, поет той съчетава еднакво добре различни пластове на културата и езика с такава динамика, експлозивен колорит и индивидуалност , че  трудно може да остане незабелязан от взискателния читател. Най-новата му книга с фрагменти  предлага трансформиращ препрочит на символичните и философки търсения, лежащи в основата на времето и пространството, частици вселена с късчета душа, обединени от неговия търсещ вътрешен глас.

Ефектното заглавие "Възхвала на провинцията” е много по-дълбоко, отколкото изглежда на пръв поглед, някак подсказва ,че читателят ще  намери онзи център, място към който всеки се стреми, но винаги остава извън реалното… или пък не. Между кориците на книгата ще открием белетристични форми, създавани по различни поводи;  остроумна есеистична проза; блестящи малки текстове, философски прозрения; спомени и афоризми.

Бургаската премиерата ще се състои на 25 април, от 18.30 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека, залата на етаж 4.

Модератор на срещата ще бъде поетът и журналист Диана Саватева, зам.-кмет с ресор "Култура и вероизповедание".

Александър Секулов е автор на романите "Колекционер на любовни изречения", "Малката светица и портокалите", "Господ слиза в Атина", "Островът", "Скитникът и синовете", "Жена на вятъра" и "Корабът на сирените". Драматург е на Драматичен театър - Пловдив, отличен с награда Аскеер за пиесите „Няма ток за електрическия стол” (2016), „Дебелянов и ангелите” (2019) и Народът на Вазов (2022). Носител на националните награди за поезия Христо Фотев, Николай Кънчев, Перото, Иван Николов.

  

 
 
 

 


Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация