Предна В момента Следва
EMELI SANDE HEAVEN

Шоубизнес

Започва търсенето на новия MasterChef на България

Започва търсенето на новия MasterChef на България

Кулинарното шоу MasterChef се завръща на малкия екран с втори сезон, който ще стартира на 29 февруари 2016 г. по bTV.

Тримата големи в кулинарията – Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев гостуваха в студиото на „Тази сутрин”, за да дадат твърда заявка за предстоящия втори сезон на любимото кулинарно шоу MasterChef, който ще стартира на 29 февруари по bTV. Зрителите ще станат свидетели на изкуството да създаваш най-добрия вкус, който „пълни очите” и взривява сетивата в понеделник, вторник и сряда от 21:30 часа.

В първите впечатляващи кадри строгото, но справедливо жури формулира различните стратегии, които очакват от гладиаторите на кулинарната арена – да влагат цялото си сърце, да овладеят съвършенството и да освободят въображението си.

Петър, Виктор и Андре обещаха на зрителите на bTV цветни забавления, множество емоции и изненади в подарения ден във високосната 2016 година.

Те разкриха и един от новите елементи в регламента на шоуто – т.нар. „внезапна смърт” – освен при елиминациите, журито ще има право да освобождава участници във всеки етап на състезанието, ако те изменят на професионалното поведение в кухнята. Като пример за недопустими случаи кулинарните експерти посочиха липсата на уважение към продуктите, нехигиенични практики като дълъг маникюр и носене на бижута.

Андре Токев коментира, че претендентите за титлата MasterChef са добре подготвени освен на кулинарно ниво, и на психологическо. В най-голямата кухня в България влизат дисциплинирани хора, които прецизно калкулират действията си. Chef Ангелов допълни, че хоби-готвачите са съсредоточени в работата си до степен, в която не се разконцентрират дори при провокации. Chef Петър Михалчев подчерта, че е изключително доволен от факта, че родолюбивата тема, така актуална в дневния ред на обществото в последните седмици, ще залегне и сред задачите пред състезателите.  

Точно месец преди старта на новия сезон, в Бургас гостува първият носител на титлата "Първи MsterChef на България" Симеон Червенков. На 29-ти януари той представи четиристепенно меню специално за посетителите на ресторант Plan B града ни. 

Преди него в заведението се представиха още Симеон и Аврам от участниците в MasterChef, както и представителите на журито шеф Токев и шеф Михалчев.

 Power TOP 30

 • 1
  JAMES HYPE
  FERRARI
 • 2
  QODES
  UNA FAVELA
 • 3
  HARRY STYLES
  AS IT WAS
 • 4
  JACK HARLOW
  FIRST CLASS
 • 5
  D-TRAX & MASCOTA
  LA MUSICA SUENA
Цялата класация