Предна В момента Следва
ENISA JUST A KISS (REMIX)

Showbiz

Задава се най - голямото музикално събитие на лятото - фестивала "BURGAS JAM - GUITAR FEST 2017"

Задава се най - голямото музикално събитие на лятото - фестивала "BURGAS JAM - GUITAR FEST 2017"

Края на лято 2017 ще бъде забележително! Мощен завършек са подготвили от Община Бургас за всички фенове на страхотната музика. За първи път в града ще се осъществи китарния фестивал „BURGAS  JAM”, който ще събере на една сцена най – изявените китаристи на България на една сцена. Това са утвърдени професионалисти, доказвали се хиляди пъти пред своята публика чрез участия в   редица музикални трибюти и фестивали през годините. Това са хора, които сега ще се обединят, за да покажат майсторските си умения извън зоната на парчетата, с които много добре ги познаваме. Община Бургас ще събере възможно най-много от тях на едно място,  на една сцена.

Събитието стартира на 3 септември, от 19.00 часа на Морска гара.

Ще чуем електрически, акустични китари, комбинирани с интересни и любими гласове. Виртуозни и популярни китаристи отварят ветрилото на всички жанрове, за които този инструмент е основополагащ. Рок, блус, поп, алтърнатив ... - всичко това ще чуем на   Burgas Jam.

Част от вече потвърдилите участие са:

- Цветан Недялков от "Ку-Ку бенд";

- Пепи Главанов от "Акага";

- Ангел Дюлгеров, който записва с Лили Иванова и Любо Киров;

- Дарин Василев, работил с Джон Лорд от "Дийп Пърпъл" и група "Те".

- Димитър Кърнев и много други...

И това не е всичко - изненадите тепърва предстоят, обещават организаторите Община Бургас и дейните участници в подготовката на събитието - Светослав Михайлов от група "Горещ пясък" и G.R.A.S., както и журналистът Петър Генчев.

Ако имате вкъщи китара и умеете да свирите на нея малко или много, може да я  метнете я на гръб и да отидете Стига тя да не е детска играчка или някаква бутафория, брои се! Всеки, който пристигне с китарата си, няма нужда от билет. Той ще бъде пуснат безплатно.

Целите на тази "промоция" са три. Първо, организаторите искат навсякъде да има китари и неповторима атмосфера. Второ, възможно най-много хора, обичащи този инструмент, да се срещнат с големите майстори, които ще свирят на сцената на Burgas Jam. Трето, но не по важност,  хората, които дойдат с китара вместо билет, да се присъединят импровизирано и unplugged от местата си сред публиката в масовото свирене на финалното парче.

То се пази в тайна, но е достатъчно известно. Засега над 50 китаристи са включени в организираното изпълнение на песента, но с подкрепата на останалите може да се получи нещо наистина внушително.

За разлика от други музикални събития, където снимането е забранено или контролирано, китарният фест Burgas Jam е свободна територия за ентусиастите зад обектива. Нещо повече - ако направите кадри с добре снимащ телефон или видеокамера по време на събитието, или на финалното изпълнение, когато над 50 китаристи ще излязат заедно на сцената, вие ще станете съавтори на Големия клип на BURGAS JAM.

Бихте могли да изпратите това, което сте заснели. След подбор, най-добрите кадри ще бъдат включени в специално музикално видео - пъстро и емоционално, което да ни връща по всяко време към фестивала. Разбира се, за операторите ще има приятни изненади и награди.

Ако още не сте си купили билет за Burgas Jam guitar fest, побързайте. Един от посетителите ще спечели чисто нова китара "Кремона", модел М20Е, любезно предоставена от производителя, който подкрепя музикалното събитие в неговото първо издание. Инструментът ще бъде подписан от всички доказани майстори, които ще чуем на 3 септември. На фестивалния вход всеки ще получи номерче, което трябва да запази. По време на шоуто ще бъде теглена томбола, а победителят ще получи инструмента с автографите на място. 

 Основната цена на билета е на стойност 10 лв. Билети за феста могат да бъдат закупени и  през  EVENTIM и Grabo.bg .

Подробности за съпровождащите фестивала дейности и атракции бихте могли да следите във всеки един момент в неговата страница във фейсбук:

 

https://www.facebook.com/burgas.jam/

 

И Нека Музиката Бъде с Вас!Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация