Предна В момента Следва
DJ DIASS MIX

Showbiz

XIII-ти фестивал на мановия мед

XIII-ти фестивал на мановия мед

Започва XIII-тият фестивал на мановия мед в гр.Царево. Началото е в понеделник, първи август. Фестивалът ще се сътои от 1-ви до 10-ти август на Централния площад в Царево. Тържественото откриване ще се състои на 4-ти август, четвъртък от 10:00ч. Официални гости на събитието ще са министъра на земеделието и храните Десислава Танева, кмета на община Царево инж. Георги Лапчев, началник сектор "Пчеларство, мляко и интервенции" към Държавен фонд земеделие (ДФЗ) Кирилка Янина, главен експерт към отдел "Директни плащания и схеми за качество" към МЗХ Иванка Статкова,  директора на областна дирекция "Земеделие" Лидия Станкова, директор на областна дирекция по безопасност на храните д-р Георги Митев, представителя на областна служба за съвети в земеделието г-н Валентн Дачков и директора на областна дирекция на ДФЗ г-жа Ваня Зунева.

 

 

Посетителите могат да очакват огромно разнообразие от мед – както манов, така и всички други видове мед, всички видове пчелни продукти представени от над 20 участници от цялата страна. Всички участници са професионални пчелари, официално регистрирани като земеделски стопани, което гарантира най-високо качество на предлаганите от тях продукти.

„Мановия мед” е в национална процедура по регистрация като защитено наименование за произход. След тази процедура мановия мед ще бъде защитена марка в целия Европейски съюз и само региона на Странджа ще бъде мястото, където ще може да се произвежда. (Така стоят нещата с узото, което може да се произвежда само в Гърция и други национално значими продукти, свързани с определена страна.)

 

 

 По време на фестивала ще бъде проведена презентация на новите възможности за кандидатстване към Националната програма по пчеларство за периода 2017-2019.

 Всички гости и жители на Черноморието са добре дошли в Царево, за да се запознаят с уникалните качества на мановия мед, да го опитат и да се сдобият с такъв, както и да слушат специалната програма на живо от фестивала на 1-ви и 4-ти август.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация