Предна В момента Следва
MICHAEL JACKSON BLACK OR WHITE
ON AIR 00:00 - 07:00
Power Hour Програмата

Шоубизнес

Тони Димитрова изнася специален концерт за празника на Света Анастасия

Тони Димитрова изнася специален концерт за празника на Света Анастасия

На Света Анастасия предстои един от най-забавните уикенди. Той е организиран от Община Бургас и ОП "Туризъм" по повод празника на острова 15 август.
Събитията започват в събота. В 09:00 часа Духовият оркестър ще посрещне на Морска гара първите пасажери, които ще плават до острова с кораба "Анастасия". Плавателният съд също има празник на 15 август, тъй като се навършва една година от пускането му на вода. По този повод кръстницата на кораба ще изтегли името на един от пасажерите на курса от 10:00 часа, който ще получи подарък.
Първата група посетители ще пристигне на острова в 10:30 часа. Тогава започват няколко от най-интересните изненади за гостите. "Островитяните" ще могат да извадят миди от фермата на Света Анастасия и ще ги изпекат на тенекия по стара бургаска традиция. Професионални актьори от кукления театър ще забавляват най-малките. Децата ще имат възможността да изработват морски накити и сувенири в специална арт работилничка.
След като стана една от най-предпочитаните туристически дестинации, Света Анастасия вече ще има своя пощенска марка. Тя ще бъде валидирана на самия остров от 11:00 часа на специална церемония. Всеки, който желае, може да си закупи марка и да изпрати писмо. За целта ще бъде поставена пощенска кутия, в която ще се събират писмата на посетителите.
В 11:30 ансамбъл "Странджа" ще даде началото на най-дългото островно хоро.
Фарът е най-малко познатото място на Св. Анастасия, но на празника той ще бъде отворен. Всеки ще има възможността да го разгледа отвътре и да се запознае с историята му. Хората обаче ще бъдат допускани по един.
Вечерта ще бъде посветена на поета Христо Фотев. От 18:00 часа ще бъдат четени негови стихове. В 21:00 започва бутиков концерт на Тони Димитрова. За целта ще има извънредни курсове на корабите "Анастасия" и "Кук" от 20:00 часа. Билетът е 20 лв., като в цената е включен и транспортът. Поради ограничения брой на местата е необходима предварителна резервация на телефон 0882 004 124 или на e-mail:reservations@gotoburgas.bg



Power TOP 30

 • 1
  PORTUGAL. THE MAN
  FEEL IT STILL
 • 2
  ALICE MERTON
  NO ROOTS
 • 3
  ED SHEERAN & ANDREA BOCELLI
  PERFECT
 • 4
  TODDLA T
  MAGNET (FEAT. ANDREA MARTIN)
 • 5
  LIAM PAYNE & RITA ORA
  FOR YOU
Цялата класация