Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Шоубизнес

ТЪРСЯТ СЕ МОДЕЛИ ЗА БОДИ АРТ С КАЛ

ТЪРСЯТ СЕ МОДЕЛИ ЗА БОДИ АРТ С КАЛ

Мечтали ли сте да бъдете модел, боди арт модел…? Искало ли ви се е художник да изрисува тялото ви и да го превърне в произведение на изкуството?
Е, този петък имате възможност да сбъднете мечтата си - запишете се за модел в боди арт работилницата по време на Фестивала на солта и се включете в едно необикновено арт преживяване с черно-сив цвят и специфичен мирис.
Бургаският художник Иван Янков ще води работилницата „Боди арт с кал“, но няма да използва бои, а сиво-черната кал на Атанасовско езеро, което е предизвикателство и за него самия като автор. Калта има богато съдържание на биологично активни органични вещества, живи и измрели микроводорасли и микрофауна типични за нашите солени езера. Мирисът на сероводород се дължи на множеството гниещи микроорганизми. Има лечебен, профилактичен и козметичен ефект. Действа антиоксидантно, противовъзпалително, ускорява разнасянето на отоци. Приложима е при лечение и профилактика на болести, свързани с опорно-двигателния апарат, периферната и централна нервна система, обмяната на веществата. Лекува почти цялата гама от кожни болести, действа разкрасяващо и подмладяващо на кожата, заличава белези от рани.
Басейните с кал привличат многобройни посетители на Атанасовско езеро през юли и особено през август. Най-популярният метод е калната апликация, известна още на древните египтяни. Калта се нанася на плътен слой (1-2 мм) върху чиста и суха кожа. Прави се слънчева баня до засъхването й и се отмива с хладка вода.

Фестивалът на солта ще се проведе на 28 август 2015 г. от 16.00 до 22.00 часа. Организира се от Българска фондация Биоразнообразие в рамките на проект „Солта на живота“, финансиран от Програма LIFE+ на ЕС и осъществяван в партньорство с БДЗП и „Черноморски солници“ АД.
 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация