Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Шоубизнес

СТАРТИРА ЮБИЛЕЙНОТО 20 ИЗДАНИЕ НА ЕСЕННИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ ПРАЗНИЦИ

СТАРТИРА ЮБИЛЕЙНОТО 20 ИЗДАНИЕ НА ЕСЕННИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ ПРАЗНИЦИ

Юбилейното 20 издание на Бургаските есенни литературни празници ще бъде открито на 2 октомври от 18.00 часа в Дома на писателя.

Специално участие ще вземат поетите Диана Саватева - дългогодишен журналист, народен представител и зам.-председател на комисията на комисията по култура и медии в НС, Боян Ангелов - председател на Съюза на българските писатели, поетът Димитър Христов, маестро Стефан Диомов и сопраното Шмилена Султанова.

Домакин на всички събития от афиша ще бъде Дом на писателя на ул."Вола". Единственото изключение е големият юбилеен спектакъл - 80 години Ваньо Вълчев, чийто режисьор е Симеон Димитров. Той ще се проведе на 27 октомври от 18.30 часа в Дома на нефтохимика.

Двама бургаски журналисти ще представят своите нови творби в тазгодишното издание на празниците. Слави Томов ще презентира новия си проект "Амур. Истории в синьо", а Наталия Недялкова новата си поетична книга "Перила към небето" .

Бургазлии и гостите на града ще имат възможност на се насладят тази година на интригуваща селекция от премиерните заглавия в различни жанрове.

В афиша на празниците за включени  "Три класически случая" на проф. Светлозар Игов, "Оценяване на видовете" на Живка Иванова, "Изгубеният ключ" на Боян Чимов, "Дом за нечия надежда" на Нели Вангелова, "АДDICTED" на Петър Чухов, "Пътят на делфините" на Добрина Топалова, "Балетрист v\s критик" на  проф. Симеон Янев, "Лирика" на Кольо Колев, "Фрегата съшива хоризонта" на Константин Корадов, "Ще чакам дъгата" на Владимир Шумелов.

Първото събитие след официалното откриване на 2 октомври е среща на български писатели с литературното общество на Търговска гимназия и Английска гимназия. И в тазгодишното издания на Есенните литературни празници са предвидени тематични вечери - "Посоките на хумора" с  писателя Николай Фенерски и актьора Стоян Памуков на 1- октомври, празник на прозата, озаглавен "Романът в Бургас" с участието на Георги Минков и Диян Русев на 12 октомври.

Очакваната втора част на книгата "Забравените поети на Бургас" на Георги Райков ще бъде представена на 17 октомври.

В афиша на  празниците е включена премиера на антологията "Поети, влюбени в морето" с участието на ВИГ "Луминус" Несебър. Тя ще се състои на 5 октомври.

Специални гости на Есенните литературни празници ще бъде ВГ "Фортисимо" с художествен ръководител Милена Добрева.

На Димитровден в Дома на писателя ще гостуват Младен Влашки от сп. "Страница", Сашо Серафимов от сп. "Антимовския хан" и Мартен Калеев от алманах "Огоста".

По традиция Есенните литературни празници ще бъдат закрити с представянето на новия брой на Списание "Море" от Росен Друмев и Иван Сухиванов.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация