Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Шоубизнес

Спорт и снежни емоции за професионалисти, любители и деца в Пампорово и Мечи чал

Спорт и снежни емоции за професионалисти, любители и деца в Пампорово и Мечи чал

Обилната снежна покривка, освен трудностите и хаосът по пътищата, носи и непреодолимо желание да грабим с пълни шепи от нейните възможности.  В последните дни Бургас заприлича по-скоро на зимен курорт, отколкото на морски, но привържениците на истински зимните усещания търсят планината.

В този ред на мисли Пампорово и Мечи Чал предлагат безкомпромисни условия за ски, прекрасно време и отлично подготвени писти за каране.

Освен това ще имате възможност да наблюдавате атрактивни спортни събития, които стартират още днес със състезание по сноуборд за деца в юношеска възраст. Надпреварата ще продължи до 15-ти януари в ски зона Пампорово. В три поредни дни децата ще премерят сили на писта „Стената“ в дисциплини гигантски слалом (GS), слалом (SL) и слоупстайл (SS).

Този уикенд ще бъде отбелязан и Световният ден на снега. Забавни игри и награди за най-малките ще има за тези, които желаят да се включат в надпревари на 15-ти януари от 10 до 12 часа на плац Студенец в Пампорово.

Зимният празник се организира всяка година в средата на месец януари по инициатива на Международната ски федерация (FIS). Целта на това социално събитие е да предизвика всички да се обединят около зимните спортове и най-вече да предизвика интерес у децата да се радват на снега и да опознават все повече зимните спортове. Организаторите от Пампорово АД и  ски гардеробите в Пампорово и Мечи Чал-Черният кон, Мироне и Шоки са предвидили музика, забавни игри, сладки изкушения и много награди за участниците в „игрите на снега “.

В неделния ден Пампорово стартира набиране и на деца за новата детска сноуборд школа към ски клуб Пампорово. Всеки желаещ може да се регистрира и запознае по-подробно с условията в специално изградената шатра на ски център Студенец.

В края на месец януари Пампорово отново е домакин на Международното FIS състезание в ски алпийски дисциплини – слалом за мъже и жени Купа Пампорово, което събира състезатели и отбори от страната и чужбина.

Пътната обстановка в региона е отлична за зимни условия, няма затворени пътища и проходи в Средните Родопи, пътищата до Пампорово и Мечи Чал са проходими при зимни условия.  

Зимно слънце, ясно небе, безветрие и минусови температури са най-любимата комбинация за всички карачи и любители на курорта.  Мястото, където може да се информирате за актуалните оферти за престой на територията на комплекса, е тук.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация