Шоубизнес

Около 60 000 билета са продадени за Фестивала на пясъчните фигури

Около 60 000 билета са продадени за Фестивала на пясъчните фигури

Около 60 000 билета са продадени за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас от началото на юли месец до сега. С децата до 7 г., който посещават фигурите безплатно, общо посетилите фестивала стават 70-75 хиляди души.
"Интересът към пясъчните фигури тази година е огромен, тъй като темата е по-различна. Опитахме се да представим и хора и техните открития, които са допринесли за развитието на човечеството", каза директорът на общинското предприятие "Летен театър, фестивали и концерти" Димитър Маджаров, предаде радио "Фокус".
Фестивалът може да бъде разгледан до 30 септември, когато шестото му издание ще бъде закрито. Работното време е от 8.30 до 21.00 часа. Тази година темата бе "Алея на славата". Музикалният фестивал Spirit of Burgas ще има свое издание и следващата година, увери Маджаров. Това е един от успешните фестивали на града ни, категоричен бе той. Субсидията на общината за фестивала тази година бе намалена, но това е нормално, предвид наложилия се вече фест и ролята на общината, която е вече е по-скоро логистична, разясни Маджаров.
"Може би двудневният формат е бил малко недостатъчен на хората, но все пак фестивалът го има. Дано догодина се върнем във формат тридневен", призна той. Маджаров бе категоричен, че и тази година на фестивала е имало стилово разнообразие на музика и посетителите не са били по-малко в сравнение с други години.
Започнала и работата по културната лятна програма на общината за следващия летен сезон. От сега изникват нови идеи и се правят планове за лято 2014.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация