Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Шоубизнес

Николай Желев, треньорът, който дава спечеленото в бизнеса си, за да спонсорира израстването на своите състезатели

Николай Желев, треньорът, който дава спечеленото в бизнеса си, за да спонсорира израстването на своите състезатели

Колко отдаден на една кауза трябва да е човек, за да дава голяма част от спечеленото в бизнеса си, за спонсориране на спортното израстване на своите състезатели? Той се казва Николай Желев, създател на първото байк училище в България, част от спортен клуб Shore Invaders, който може би вече сте чували от ефира на радио Power FM. Той популяризира собствения си бизнес, за да може с печалбите от него, да финансира подготовката на състезателите от „Байк училище” – Бургас.

- Скъпо ли е участието на такива световни първенства?

- В „Байк училище” – Бургас обучаваме деца, които впоследствие стават едни от най-добрите състезатели. Те ходят както на европейски, така и на световни, международни първенства. Не веднъж наши състезатели са се качвали на призови позиции. Много е скъпо участието на един състезател на такъв форум, независимо в България или в чужбина. Тъй като е свързано с много средства и аз постоянно търся чрез свои познати и приятели спонсори, които да помагат на спорта. Действително има и такива хора, но е трудно намирането на средства, за участие на подобни форуми.

- Тогава как се справяте?

- Не бих казал, че се справяме много лесно, тъй като една голяма част от парите, които намираме , за да отидем на състезание, се осигуряват от родителите на състезателите. Знаете, че тези, които ги боли най-много за даден спорт, са треньорите. Аз имам фирма за производство и изграждане на вентилационни системи. И по този начин реших да направя инициатива, заедно с Power FM, за да популяризирам дейността й и по този начин, част от печалбата, да отива директно за развитието на такива талантливи деца, които в бъдеще ще бъдат състезатели по планинско колоездене.

Николай Желев с поредните победители от "Байк училище" - Бургас

- Наскоро се завърнахте с поредно престижно отличие.

- Предстои награждаването на българските даунхил серии. Там имаме шампион – Метин Качан и един вицешампион Николай Желев – Коки, всеки в своята категория. Около Коледа ще бъде награждаването в НДК. Зимата е време за тренировки.

- Какви фирми подкрепят подготовката на състезателите и участието им на спортните мероприятия?

- Хората, които биха дали средства, са тези, които се занимават с планинско колоездене, които ги боли за този спорт. Такива, които знаят, че трябват много средства. Има доста фирми, които могат да отделят подобни суми  и мисля, че биха се включили в една подобна инициатива.

 

Искам да поздравя нашите състезатели. Ще се борим до край, за да може да се развива нашият спорт. За мен това е най-хубавият спорт, защото се практикува в планината. Виждам, че все повече родители го осъзнават и затова имаме и все повече последователи.

 

През последния месец Николай Желев иницира рекламна кампания в ефира на радио Power FM. Целта му бе да мотивира своите настоящи и потенциални клиенти да се обърнат към услугите на фирма “NN Вентилационни системи, чийто собственик е той. С това те биха допринесли за по-добрите възможности на  „Байк училище” – Бургас. Днес, на финала на кампанията, Николай коментира нейния успех и заявява, че ще продължим работата си заедно, с единствена цел по-добро бъдеще за състезателите в училището.   

Радио Power FM е партньор на Николай Желев не само в каузата да намери финансиране за този спорт, но и в развитието на  едни от най-добрите състезатели по планинско колоездене в България.   

Ако искате и Вие да подпомогнете финансово дейността на "Байк училище" - Бургас, или да се възползвате от услугите на "NN Вентилационни системи", можете да се свържете с Николай Желев на: 0896 96 37 27.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация