Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Шоубизнес

Музиката, която оформи облика на тази година. Вижте как изглежда годишната класация Power TOP 30

Привет в навечерието на новата 2017 година, въпреки че не можем да отречем колко шеметна беше вече изминаващата 2016. Споделихме и съпреживяхме заедно трагедии, природни бедствия и радостни събития. През цялото това време, в моментите на екстаз или тъга, музиката беше напълно до нас и с нас. Тя ни предизвикваше и ние неусетно се впускахме по течението смеейки се, плачейки, пеейки или просто неутрално наслаждавайки се на звуците около нас.

Музиката безспорно премина през ред трансформации. Имахме от всичко, къде повече – къде по–малко. Денс, латино, хип-хоп, електро, рок, фънк – ритмите, които ни караха да тактуваме, създаваме спомени, но най–вече да танцуваме и да се забавляваме. Минавахме заедно през всичко. В ежедневието се потапяхме, отдавахме, падахме, ставахме, емоциите ни завладяваха, като ни караха да чувстваме, да живеем напук на обстоятелствата, да се движим напред в ритъм. Музиката ни позволи да отворим душата си и за кой път да открием, че още може да бъдем изненадани, шокирани, романтични и много секси. Дадохме шанс на изгряващите да достигнат до успеха и благодарение на общата подкрепа едно никому неизвестно момче от Канада проби на голямата музикална сцена. Това е успешна година за Shawn Mendez и неговата “Stitches”. Първи TOP 10 сингъл в Billboard Hot 100 за изпълнителя, ударен номер едно в чартовете на Великобритания, Германия, Австралия и нова Зеландия. Не е зле за дебют, нали?

 

Благодарение на екзотичната французойка Imany и хитовото “Don’t be so shy” много жени по света разкриха своята сексуалност и станаха по – смели да изразяват чувствата си и ясно да заявяват какво искат. Позволихме си да мечтаем (сещате се, за онези нажежени летни дни, когато всички са на плажа, а вие наказани на работа). Тогава просто отделяхме душата от тялото и летяхме свободни с „Ocean Drive” на английския DJ, продуцент и композитор Duke Dumont.

Едва ли има жена, която да не съпоставяше лична житейска история докато слушаше и пееше „Моменти” – те на Графа. Спомняхме си и препреживявахме. И беше хубаво!

През 2016 определено имахме поводи за гордост. И кой, ако не Поли Генова („If Love Was A Crime”) – прекрасната жена, която представи България в невероятната и светлина пред целия останал свят. Обичаме те, Поли!

Безпорно имахме поводи и за тотален потрес. Шок предизвика авангардния рапър Drake, който видяхме в коренно различна анти- рапър светлина. „Hot Line Bling” предизвика критика и фенове, шум, който държа сингъла дълго време на върха на класациите по света.

Имахме и минутите на неподправено творчество. Релакс и спокойствие, наслада за ухото , благодарение на „песента на цигулките”, както я кръстихме за по-лесно. През 2016 DJ-ите Monoir & Osaka от Румъния, заедно с вокалите на Brianna ни подариха „The Violin song”. Вдъхновението обаче дойде с един друг DJ – Mahmut Orhan от Турция. Deep House, Indie Dance и Nu Disco са стиловете, в които работи този артист, а „Feel” определено е нашето парче. Провокирам те да го пуснеш още веднъж, ей така, заради теб...

През цялата година избирахме, подреждахме и ти дарявахме най – голямото музикално разнообразие. Прилежно го съхранявахме в чарта POWER TOP 30, за да ти бъде на една ръка разстояние. И сега ако ти се иска да чуеш любимата музика , просто кликни тук или си пусни радиото на 91.1 тази събота (31.12.2016) между 16 и 18 часа. Годишният POWER TOP 30 те очаква, а ние трепетно очакваме 2017, защото сме любопитни и жадни за още музикални изживявания. Нека е спорна и добра за всички ни!

 

ЕТО КАК ИЗГЛЕЖДА ГОДИШНАТА КЛАСАЦИЯ POWER TOP 30 - НАЙ-ИЗЛЪЧВАНИТЕ 30 ПЕСНИ ПРЕЗ ГОДИНАТА.

 

Текст: Силвия СапуноваPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация