Предна В момента Следва
JAIN MAKEBA (REMIX)

Шоубизнес

Музиката, която оформи облика на тази година. Вижте как изглежда годишната класация Power TOP 30

Музиката, която оформи облика на тази година. Вижте как изглежда годишната класация Power TOP 30

Привет в навечерието на новата 2017 година, въпреки че не можем да отречем колко шеметна беше вече изминаващата 2016. Споделихме и съпреживяхме заедно трагедии, природни бедствия и радостни събития. През цялото това време, в моментите на екстаз или тъга, музиката беше напълно до нас и с нас. Тя ни предизвикваше и ние неусетно се впускахме по течението смеейки се, плачейки, пеейки или просто неутрално наслаждавайки се на звуците около нас.

Музиката безспорно премина през ред трансформации. Имахме от всичко, къде повече – къде по–малко. Денс, латино, хип-хоп, електро, рок, фънк – ритмите, които ни караха да тактуваме, създаваме спомени, но най–вече да танцуваме и да се забавляваме. Минавахме заедно през всичко. В ежедневието се потапяхме, отдавахме, падахме, ставахме, емоциите ни завладяваха, като ни караха да чувстваме, да живеем напук на обстоятелствата, да се движим напред в ритъм. Музиката ни позволи да отворим душата си и за кой път да открием, че още може да бъдем изненадани, шокирани, романтични и много секси. Дадохме шанс на изгряващите да достигнат до успеха и благодарение на общата подкрепа едно никому неизвестно момче от Канада проби на голямата музикална сцена. Това е успешна година за Shawn Mendez и неговата “Stitches”. Първи TOP 10 сингъл в Billboard Hot 100 за изпълнителя, ударен номер едно в чартовете на Великобритания, Германия, Австралия и нова Зеландия. Не е зле за дебют, нали?

 

Благодарение на екзотичната французойка Imany и хитовото “Don’t be so shy” много жени по света разкриха своята сексуалност и станаха по – смели да изразяват чувствата си и ясно да заявяват какво искат. Позволихме си да мечтаем (сещате се, за онези нажежени летни дни, когато всички са на плажа, а вие наказани на работа). Тогава просто отделяхме душата от тялото и летяхме свободни с „Ocean Drive” на английския DJ, продуцент и композитор Duke Dumont.

Едва ли има жена, която да не съпоставяше лична житейска история докато слушаше и пееше „Моменти” – те на Графа. Спомняхме си и препреживявахме. И беше хубаво!

През 2016 определено имахме поводи за гордост. И кой, ако не Поли Генова („If Love Was A Crime”) – прекрасната жена, която представи България в невероятната и светлина пред целия останал свят. Обичаме те, Поли!

Безпорно имахме поводи и за тотален потрес. Шок предизвика авангардния рапър Drake, който видяхме в коренно различна анти- рапър светлина. „Hot Line Bling” предизвика критика и фенове, шум, който държа сингъла дълго време на върха на класациите по света.

Имахме и минутите на неподправено творчество. Релакс и спокойствие, наслада за ухото , благодарение на „песента на цигулките”, както я кръстихме за по-лесно. През 2016 DJ-ите Monoir & Osaka от Румъния, заедно с вокалите на Brianna ни подариха „The Violin song”. Вдъхновението обаче дойде с един друг DJ – Mahmut Orhan от Турция. Deep House, Indie Dance и Nu Disco са стиловете, в които работи този артист, а „Feel” определено е нашето парче. Провокирам те да го пуснеш още веднъж, ей така, заради теб...

През цялата година избирахме, подреждахме и ти дарявахме най – голямото музикално разнообразие. Прилежно го съхранявахме в чарта POWER TOP 30, за да ти бъде на една ръка разстояние. И сега ако ти се иска да чуеш любимата музика , просто кликни тук или си пусни радиото на 91.1 тази събота (31.12.2016) между 16 и 18 часа. Годишният POWER TOP 30 те очаква, а ние трепетно очакваме 2017, защото сме любопитни и жадни за още музикални изживявания. Нека е спорна и добра за всички ни!

 

ЕТО КАК ИЗГЛЕЖДА ГОДИШНАТА КЛАСАЦИЯ POWER TOP 30 - НАЙ-ИЗЛЪЧВАНИТЕ 30 ПЕСНИ ПРЕЗ ГОДИНАТА.

 

Текст: Силвия СапуноваPower TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация